Ako volite KREMASTE, SLATKE I NEODOLJIVE POSLASTICE, ovaj desert je pravi izbor!

Sastojci:

  • 3 banane
  • 25 g putera
  • 70 g šećera
  • 700 ml mlijeka
  • 30 g želatina
  • 70 ml vode
  • 150 g šećera

Upute:

Banane narežite i pirjajte na puteru i 70 g šećera dok se ne karameliziraju. Ostavite na stranu.

U posebnoj posudi potopite želatin u 70 ml vode na 5 minuta. Rastopite želatin u mikrotalasnoj dok se potpuno ne otopi.

U šerpi zagrijati mlijeko i 150 g šećera, miješajući dok se šećer ne otopi.

Otopljeni želatin umiješajte u toplu mliječnu smjesu, pazeći da se dobro sjedini.

U tanjir rasporedite karamelizovane banane i prelijte ih mlečno-želatinom.

Ostavite u frižideru najmanje 5 sati ili dok se ne stegne.

Poslužite ohlađeno i uživajte u ovom kremastom desertu!

Ovaj desert je idealan za sve ljubitelje jednostavnih, ali izuzetno ukusnih poslastica. Kombinacija karamelizovanih banana i kremaste mliječne želatine stvara savršeni balans između slatkog i osvježavajućeg. Zbog svoje lagane teksture i bogatog okusa, ovaj desert će sigurno postati omiljeni izbor u svakoj prilici.

Izvor: Dinner and fast