Brže i lakše ne može: Umuti šlag, dodaj ostalo po želji!

Jedna vrlo brza i laka torta, a odlična za letnje dane. Umutite šlag i ostalo dodajte po svojoj želji.

Možete praviti i sa smrznutim voćem, sa bilo kojim orašastim mlevenim voćem ali podloga treba da bude tvrđa zato uvek ide sa keksom.

Sastojci:

– 600g šlaga u prahu

– 600 ml hladne kisele (mineralne) vode

– 250g mlevene plazme

– 2 kašike eurokrema

– 200g mlevenih oraha

– 150g rendane čokolade

Pogledajte video recept sa pripremom.

Izvor: Kreativna domaćica

BONUS:

Stvarno bih voljela da sam prije otkrila ovaj recept! Čini idealan doručak za samo 10 minuta!

Uživajte u prekrasnoj mješavini mediteranskih okusa uz naše ukusne mediteranske kolače od povrća i sira. Ovaj izvrstan kolač ima mekanu, vlažnu podlogu ispunjenu šarenim povrćem, ukusnim feta sirom i bogatim sirom mozzarella.

Idealno za doručak ili kao ukusan međuobrok, ovo je jelo hranjivo i ukusno. A sada se pozabavimo pojedinostima pripreme ovog divnog kolača.

POTREBNI SASTOJCI:

Potrebni sastojci: 2 jaja, 50 ml (3 1/2 žlice) biljnog ulja, 100 ml (1/2 šalice) mlijeka, sol po ukusu, 5 g (1 žličica) praška za pecivo i 130 g (1 šalica) plus 1 mjerica) brašna. Za nadjev: 1 nasjeckana slatka žuta paprika, 1 nasjeckana slatka crvena paprika, 1 nasjeckana rajčica, 50 g (1/4 šalice) narezanih zelenih maslina, 100 g (3 1/2 oz) izmrvljenog feta sira, svježi kopar okusa i 100 g (3 1/2 oz) nasjeckanog tvrdog sira mozzarella.

talog
20 grama (1 1/2 žlica) maslaca za podmazivanje kalupa, brašna za posipanje kalupa i ribanog sira mozzarella po želji.
uputiti
pripravnost za ispit

Pomiješajte mokre sastojke razbijanjem jaja u zdjelu za miješanje. Zatim umiješajte biljno ulje i mlijeko. Pjenjačom temeljito izmiješajte sastojke dok se dobro ne sjedine. Na kraju posolite po želji.
Umiješajte suhe sastojke tako što ćete posipati prašak za pecivo i polagano dodavati brašno. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i bez grudica.

Izrada nadjeva.

Pripremite povrće tako da nasjeckate žutu papriku, crvenu papriku i rajčicu, a zelene masline narežite na ploške. Feta sir izmrvite, a tvrdu mozzarellu naribajte. Na kraju nasjeckajte malu vezicu svježeg kopra.
Pomiješajte komponente nadjeva: U drugoj većoj zdjeli pomiješajte nasjeckanu papriku, rajčicu, masline, izmrvljeni feta sir, nasjeckani kopar i polovicu naribanog sira mozzarella. Dobro promiješajte kako biste bili sigurni da su svi sastojci ravnomjerno izmiješani.

Skupite sastojke. Pripremite kalupe tako da prethodno zagrijete pećnicu na 180°C (350°F). Kalup za pečenje dobro premažite maslacem, pazeći da sve strane budu ravnomjerno namašćene. Kalup pospite brašnom da se kolač ne zalijepi.

Sjediniti tijesto i nadjev pažljivo umiješajući smjesu povrća i sira u pripremljeno tijesto. Nastavite miksati dok se nadjev ravnomjerno ne rasporedi po tijestu.

Prebacite smjesu u pripremljene kalupe, pazeći da je ravnomjerno rasporedite lopaticom.
Na vrh dodajte sir mozzarella: ostatak naribanog sira mozzarella ravnomjerno rasporedite po površini tijesta.

pećnica
Za pečenje kolača stavite kalup u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče otprilike 35 minuta. Torta je gotova kada joj vrh postane zlatnosmeđi i hrskav, a čačkalica zabodena u sredinu izađe čista.

Ostavite kolač da se ohladi nakon što ga izvadite iz pećnice tako da ga kratko ostavite u kalupu. Nakon otprilike 10 minuta, premjestite ga na rešetku da se potpuno ohladi. Ohlađenu tortu narežite i poslužite toplu ili na sobnoj temperaturi.

Prijedlozi posluživanja: Ovaj divan kolač izvrsno nadopunjuje svježu zelenu salatu ili zdjelu juhe. Služi i kao fantastičan samostalni međuobrok. Idealan za bilo koji događaj, ovaj mediteranski kolač od sira od povrća zajamčeno će impresionirati svojim bogatim okusima i privlačnom teksturom.