Potrebni sastojci:
– 350 grama brašna tip 550 – 150 mililitara toplog mlijeka – 1/2 kockice kvasca – 4-5 žlica šećera – 2 žlice omekšalog maslaca – prstohvat soli – 1 jaje
Potrebno za punjenje?
– marmelada od šipka, maslaca i slastičarskog šećera
Kako se pripremaju brze krofne?
Pomiješajte toplo mlijeko, klice i šećer kako bi se klice otopile. Zatim umiješajte brašno, sol i jaje, miješajte samo dok se napola ne sjedini prije dodavanja mlaćenice.
Mijesite tijesto dok se maslac potpuno ne sjedini, što bi trebalo trajati oko 10 minuta. U početku će tijesto biti ljepljivo i to je sasvim normalno—oduprite se iskušenju da dodate brašno! Nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine i prestanu se lijepiti za ruke.
Počnite tako što ćete pripremiti tijesto i podijeliti ga na 7 do 8 dijelova, svaki oblikovati u kuglu. Ostavite ih da se odmore otprilike 35 minuta. Pecite ih na 180° 15 do 17 minuta!
BONUS:
MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA: BRZO SE NAPRAVI A JOŠ BRŽE POJEDE!
Prepustite se divnoj torti Mileram, poslastici koja se može pripremiti u samo 30 minuta, osiguravajući brzo i zadovoljavajuće iskustvo od pečenja do jela.
Potrebni su sljedeći sastojci:
tijesto:
Za ovaj recept trebat će vam 25 DAG glatkog brašna, 10 bombona, 1 pakiranje praška za pecivo, 1 pakiranje vanilin šećera, 8 listića maslaca i 1 jaje.
Fil:
Za ukusnu poslasticu skupite pola litre mlijeka, dvije vrećice pudinga od vanilije, dvadesetak bombona i osamdeset dekagrama milera (ili vrhnja).
voće
Ukusan dodatak na vrhu torte.
KAKO SE PRIPREMA MILERAM TORTA?
Za pripremu sjediniti navedene sastojke u kompaktno tijesto. Ostavite tijesto da se ohladi u hladnjaku otprilike 45 minuta. Zatim tijesto razvaljajte i pažljivo rasporedite po dnu i rubovima okruglog kalupa namazanog margarinom i malo pobrašnjenog.
Imajte na umu: ako je vaše tijesto pretjerano suho, to možete riješiti tako da ga izmrvite i dodate žlicu kiselog vrhnja ili malu količinu maslaca. Ova prilagodba je sigurna i osigurat će optimalne rezultate. Za pripremu pudinga pomiješajte šećer i mlijeko u loncu i kuhajte dok se ne zagriju. Skinuti s vatre i snažno umiješati milam koji zatim dodati u kipuću vodu.
Smjesu bez odlaganja izlijte u kalupe i ukrasite voćem po izboru. Slobodno upotrijebite bilo koje pojedinačno voće ili divnu kombinaciju različitog voća.
Pokrijte sastojke za kolač i ostavite da se dobro ohlade, najbolje preko noći, prije pečenja u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva u trajanju od 70 minuta.