Brze Plazma kocke – Desert bez pečenja koji nestaje za tren

Sastojci:

  • 300 g mlevene Plazme

  • 100 g istopljenog putera

  • 200 ml mleka

  • 100 g šećera u prahu

  • 1 vanilin šećer

  • 2 kašike kakaa

  • 200 ml slatke pavlake

  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Pomešaj Plazmu, šećer u prahu, vanilin šećer i kakao. Dodaj otopljeni puter i mleko, pa sjedini u kompaktnu smesu. Utisni je u manji pleh obložen papirom za pečenje.

Umuti slatku pavlaku u čvrst šlag. Otopi čokoladu i lagano je dodaj u pavlaku, miješajući dok ne dobiješ glatku, čokoladnu kremu. Premaži preko podloge i poravnaj.

Ohladi u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja. Po želji ukrasi rendanom čokoladom ili Plazmom. Uživaj!

BONUS RECEPT:

Ukusna pita od špinata pripremljena za miran razred…

Ovo divno i jednostavno slano pecivo od sira i špinata predstavlja fantastičnu mješavinu svježeg špinata i kremastog, bogatog sira, što rezultira laganom i prozračnom teksturom. Savršen za doručak, međuobrok ili laganu večeru, sastoji se od jednostavnih sastojaka koji čine hranjiv i jednostavan obrok za pripremu.

Različite komponente i živi okusi ovih peciva sigurno će postati omiljeni odabir među članovima obitelji. Bilo da ga pripremate za sebe ili za veće okupljanje, ovo je jelo ukusno, hranjivo i zadovoljavajuće.

POTREBNI SASTOJCI: 1 glavica luka nasjeckana na kockice, 1 vezica nasjeckanog špinata, 3 veća jaja i 1 žličica soli.

Crni papar: prilagodite okusu Češnjak u prahu: prilagodite okusu 1/4 šalice (50 ml) ulja

80 ml (1/2 šalice) mlijeka, 1 žlica krem ​​sira i 150 grama (1 1/4 šalice) brašna.

1 žličica (8 grama) praška za pecivo i sir narezan na trokutaste ploške: upotrijebite koliko je potrebno za preljev.

Koji su koraci za pripremu ukusne pite od špinata i sira?

Pripremite sastojke: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F) i sitno nasjeckajte luk i špinat.

Pomiješajte mokre sastojke: U prostranoj zdjeli za miješanje umutite jaja. Dodajte sol, crni papar, češnjak u prahu, ulje, mlijeko i krem ​​sir. Miješajte dok se sve komponente potpuno ne sjedine.

Umiješajte povrće dodavanjem nasjeckanog špinata i luka u smjesu jaja, a zatim dobro promiješajte kako biste postigli ujednačenu smjesu.

Umiješajte suhe sastojke postupnim dodavanjem brašna i praška za pecivo uz neprestano miješanje dok smjesa ne postane glatka.

Pripremite se za pečenje tako da smjesu izlijete u namašćenu posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Na vrh stavite trokutaste ploške sira.
ispeći:

Posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 25 do 30 minuta ili dok vrh ne porumeni i dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Poslužiti:
Pustite da se malo ohladi prije rezanja na kvadrate ili komade. Poslužite dok je još toplo.

Prijedlozi za posluživanje: Uz svježu salatu stvorite potpuni obrok. Za dodatnu kremastost dodajte malo kiselog vrhnja ili grčkog jogurta.

Uživajte u zasitnom ručku uz hrskavi kruh. Za pojačanje okusa kao prilog dodajte pečeno povrće.