Sastojci:
-
300 g mlevene Plazme
-
100 g istopljenog putera
-
200 ml mleka
-
100 g šećera u prahu
-
1 vanilin šećer
-
2 kašike kakaa
-
200 ml slatke pavlake
-
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešaj Plazmu, šećer u prahu, vanilin šećer i kakao. Dodaj otopljeni puter i mleko, pa sjedini u kompaktnu smesu. Utisni je u manji pleh obložen papirom za pečenje.
Umuti slatku pavlaku u čvrst šlag. Otopi čokoladu i lagano je dodaj u pavlaku, miješajući dok ne dobiješ glatku, čokoladnu kremu. Premaži preko podloge i poravnaj.
Ohladi u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja. Po želji ukrasi rendanom čokoladom ili Plazmom. Uživaj!
BONUS RECEPT:
Ukusna pita od špinata pripremljena za miran razred…
Ovo divno i jednostavno slano pecivo od sira i špinata predstavlja fantastičnu mješavinu svježeg špinata i kremastog, bogatog sira, što rezultira laganom i prozračnom teksturom. Savršen za doručak, međuobrok ili laganu večeru, sastoji se od jednostavnih sastojaka koji čine hranjiv i jednostavan obrok za pripremu.
Različite komponente i živi okusi ovih peciva sigurno će postati omiljeni odabir među članovima obitelji. Bilo da ga pripremate za sebe ili za veće okupljanje, ovo je jelo ukusno, hranjivo i zadovoljavajuće.
POTREBNI SASTOJCI: 1 glavica luka nasjeckana na kockice, 1 vezica nasjeckanog špinata, 3 veća jaja i 1 žličica soli.
Crni papar: prilagodite okusu Češnjak u prahu: prilagodite okusu 1/4 šalice (50 ml) ulja
80 ml (1/2 šalice) mlijeka, 1 žlica krem sira i 150 grama (1 1/4 šalice) brašna.
1 žličica (8 grama) praška za pecivo i sir narezan na trokutaste ploške: upotrijebite koliko je potrebno za preljev.
Koji su koraci za pripremu ukusne pite od špinata i sira?
Pripremite sastojke: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F) i sitno nasjeckajte luk i špinat.
Pomiješajte mokre sastojke: U prostranoj zdjeli za miješanje umutite jaja. Dodajte sol, crni papar, češnjak u prahu, ulje, mlijeko i krem sir. Miješajte dok se sve komponente potpuno ne sjedine.
Umiješajte povrće dodavanjem nasjeckanog špinata i luka u smjesu jaja, a zatim dobro promiješajte kako biste postigli ujednačenu smjesu.
Umiješajte suhe sastojke postupnim dodavanjem brašna i praška za pecivo uz neprestano miješanje dok smjesa ne postane glatka.
Pripremite se za pečenje tako da smjesu izlijete u namašćenu posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Na vrh stavite trokutaste ploške sira.
ispeći:
Posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 25 do 30 minuta ili dok vrh ne porumeni i dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Poslužiti:
Pustite da se malo ohladi prije rezanja na kvadrate ili komade. Poslužite dok je još toplo.
Prijedlozi za posluživanje: Uz svježu salatu stvorite potpuni obrok. Za dodatnu kremastost dodajte malo kiselog vrhnja ili grčkog jogurta.
Uživajte u zasitnom ručku uz hrskavi kruh. Za pojačanje okusa kao prilog dodajte pečeno povrće.