ČIM UĐETE, PALITE GRIJANJE? Velika pogreška! Evo kako ćete najbrže ugrijati auto

Na niskim temperaturama koje su nas ovog tjedna “iznenadile”, mnogi vozači su drhtali u automobilima dok su kretali na posao.

Srećom, postoji nekoliko savjeta koji će vam “ugrijati” hladna jutra, piše Daily Star, a prenosi Net.hr.

Složit ćete se, nitko ne voli ući u zaleđen automobil. Neki ga čak pale nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, što mu daje vremena da se zagrije. Međutim, postoji još učinkovitiji način za zagrijavanje vozila.

Pouzdani stručnjaci za automatizaciju (TAP) su ranije podijelili savjet za vožnju. U objavi na blogu, stručnjaci su rekli da uvijek treba smanjiti temperaturu automobila na hladno i isključiti ventilator.

“Možda se čini pogrešnim, ali tako funkcionira sustav grijanja/hlađenja automobila. Zatim, nakon malo vožnje, okrenite ga na toplo i uključite ventilator. Ovako će brže postati toplije, nego ako uđete i odmah ga uključite na maksimalnu temperaturu”, istaknuli su stručnjaci.

Za vozače, koji imaju kontrolu klime ovo pravilo ne vrijedi, jer će njihovi automobili automatski regulirati temperaturu.

BONUS:

Torta za 5 minuta – Ovu tortu ćete praviti svaki dan! Jednostavan brzi recept

Prepustite se izvrsnoj kombinaciji ukusnog kakaa i mirisne kave u ovom mramornom kolaču, pravom remek-djelu okusa.

Pažljivo izrađena, ova torta ima vlažnu i nježnu teksturu, zahvaljujući dodatku jogurta i biljnog ulja. Njegova lakoća i aromatična esencija čine ga idealnim izborom za svaku proslavu. A za dodatni dašak radosti, prekrasni čokoladni posipi krase ovu tortu, dodajući razigran i blagdanski štih.

POTREBNI SASTOJCI:

Za pripremu ovog ukusnog deserta trebat će vam 3 jaja, 150 g šećera (što odgovara 3/4 šalice), 100 ml biljnog ulja (1/3 šalice + 1 žlica), 150 g običnog jogurta (2/3 šalice ), prstohvat soli, 1 žličica ekstrakta vanilije, 200 g glatkog brašna (1 1/4 šalice), 1 1/2 žličica praška za pecivo (6 g), 1 žličica kakaa u prahu (10 g), 1 žličica instant kave, 2 žlice tople vode i po želji čokoladni posip.

KAKO PRIPREMITI ČOKOLADNU MRAMORNU TORTU?

Za početak izrade složenca, počnite tako da prethodno zagrijete pećnicu na 170°C (338°F). Zatim lim za pečenje dimenzija 21x11x6 cm namažite biljnim uljem ili obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte tekuće komponente: U prostranoj zdjeli pjenasto miksajte jaja i šećer dok smjesa ne postane lagana i prozračna. Umiješajte biljno ulje, obični jogurt, malo soli i ekstrakt vanilije. Temeljito promiješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.

Umiješajte suhe komponente prosijavanjem finog brašna i praška za pecivo. Polako dodajte suhu smjesu u mokru smjesu, miješajući dok se ne sjedine.

Kako biste napravili mješavinu kakaa i kave, počnite s otapanjem 1 žličice instant kave u 2 žlice tople vode u maloj posudi. Nakon toga dobivenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
Pomiješajte jedan dio kakao praha i kave, dobro izmiješajući kako biste dobili dobro izmiješanu smjesu.

Kako biste postigli zadivljujući efekt mramora, započnite s izlijevanjem polovice baršunastog tijesta u pripremljenu posudu. Zatim stavite sloj na gornju polovicu tijesta od čokolade i kave.
Nastavite postupak s preostalim tijestom, dodajući i obične i okuse čokolade i kave. Upotrijebite nož ili ražanj za delikatno miješanje tijesta, stvarajući očaravajući mramorni uzorak.

Pećnice:
Po želji po vrhu posuti čokoladom. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe bez tijesta.

Za postizanje optimalnih rezultata preporučljivo je tortu ostaviti da se ohladi u kalupu 10 minuta. Nakon što ovo razdoblje hlađenja istekne, pažljivo premjestite tortu na žičanu rešetku, pazeći da se potpuno ohladi prije nego što nastavite s rezanjem i posluživanjem.

Za dodatno ugodan doživljaj, obogatite ovaj kolač dodavanjem kuglice šlaga ili kuglice sladoleda od vanilije. Uživajte u njemu kao divnom desertu ili slatkišu uz šalicu kave ili čaja.