Čoko plazma torta – Savršen spoj kafe, plazme, čokolade i šlaga

Ova Plazma torta s bogatim čokoladnim filom i kremastim slojevima, pravi je izbor za sve ljubitelje slatkiša. Lagan i kremast kolač s tamnom čokoladom i okusom kave zasigurno će oduševiti sve vaše goste. Priprema je jednostavna, a rezultat je jednostavno neodoljiv!

Sastojci:

  • 300 g mljevenog Plazma keksa
  • 500 ml crne kave
  • 5 žumanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 5 vrećica vanilin šećera
  • 250 g margarina (sobne temperature)
  • 200 g tamne čokolade
  • 2 vrećice krem šlaga od vanilije
  • 2 vrećice krem šlaga od čokolade

Priprema:

1. Priprema fila:

  • Umutite 5 žumanjaka sa 100 g šećera u prahu dok smjesa ne postane pjenasta.
  • Kuhajte smjesu na pari dok se ne zgusne, a zatim je ostavite da se potpuno ohladi.
  • Kada se žumanjci ohlade, posebno umutite bjelanjke s vanilin šećerom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
  • Umutite margarin sa 150 g šećera u prahu dok ne postane kremast.
  • Dodajte ohlađene žumanjke i sve zajedno sjedinite mikserom.
  • U smjesu dodajte otopljenu i prohlađenu tamnu čokoladu, a zatim postepeno, žlicu po žlicu, dodajte snijeg od bjelanjaka. Na kraju sve lagano sjedinite špatulom.

2. Slaganje torte:

  • Skuhajte crnu kavu i procijedite je kroz cjediljku kako biste uklonili talog.
  • Na pladanj prvo posložite sloj Plazma keksa umočenog u kavu (150 g).
  • Premažite polovinu pripremljenog čokoladnog fila preko keksa.
  • Dodajte drugi sloj Plazma keksa umočenog u kavu (preostalih 150 g).
  • Premažite ostatak čokoladnog fila preko drugog sloja keksa.
  • Umutite krem šlag od vanilije prema uputama na pakiranju i premažite ga preko čokoladnog fila.
  • Na kraju, umućeni krem šlag od čokolade premažite kao završni sloj.

Savjeti za posluživanje:

  • Tortu ostavite u hladnjaku najmanje 3-4 sata prije posluživanja kako bi se svi slojevi lijepo spojili i učvrstili.
  • Za dodatnu dekoraciju, možete posuti ribanu čokoladu ili nasjeckane orahe preko torte.

Ova torta je odlična za posebne prilike i zasigurno će biti omiljena među vašim prijateljima i obitelji!

BONUS:

NIKADA NISMO BOLJE PROBALI: pogačice koje su nevjerojatno mekane i pune maslaca (gotove za samo 30 minuta)!

Pogačice sa sirom su slani zalogaji koje je lako napraviti. Mogu se napraviti s različitim varijacijama okusa dodavanjem preljeva i premaza po želji.

POTREBNI SASTOJCI SU:

1 kilogram brašna, 250 grama margarina, 400 grama sira, 1 kašika soli, 1 jaje, 1 paketić kvasca i 100 mililitara vode.

Kakav je postupak za izradu kolačića od sira?

Za početak dizanja kvasac otopite u 100 ml mlake vode. Zatim u smjesu umiješajte brašno, sir, margarin i sol. Ovu smjesu umijesite u tijesto i ostavite da se diže 30 minuta.

Zatim razvaljajte tijesto što je tanje moguće prije nego što ga oblikujete u roladu. Ostavite tijesto da odstoji još 10 minuta, a zatim ga opet valjkom za tijesto razvaljajte.

Kalupom ili čašom izrežite pogačice i složite ih na podmazan pleh. Vrhove premažite kistom razmućenog jajeta i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva.