ČOKOLADNA FANTAZIJA OD 4 SASTOJKA: Kremasti ledeni kolač preliven glazurom koja krcka

Evo recepta za Kolač sa čokoladom i lešnicima, brz i ukusan desert koji se lako priprema. Savršen je za sve ljubitelje čokolade!

Sastojci:

  • 900 ml mleka
  • 1 kašika želatina
  • 500 g čokolade (200 g tamne čokolade, 300 g čokolade sa sitnim lešnicima)
  • 3 kašike ulja

Priprema:

  1. Priprema baze: U 900 ml mleka dodajte 1 kašiku želatina i stavite da se lagano zagreje, mešajući dok se želatin ne otopi.

  2. Dodavanje čokolade: Kada se želatin rastopi, dodajte 200 g tamne čokolade i 300 g čokolade sa sitnim lešnicima. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa postane glatka. Ostavite da proključa i kuvajte još 3 minuta.

  3. Ulivanje smese: Sipajte ovu smesu u vatrostalnu posudu dimenzija 26x12x10 cm (ili približnih dimenzija) i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim stavite posudu u frižider na najmanje 2 sata, ili možete ubrzati proces stavljanjem u zamrzivač na sat vremena.

  4. Preliv: Istopite preostalu čokoladu sa lešnicima i 3 kašike ulja u manjoj šerpi, mešajući dok ne postane glatka. Prelijte ovu otopljenu čokoladu preko ohlađene smese i ostavite u frižideru 15 minuta da se preliv stegne.

Kolač je spreman za uživanje!

BONUS RECEPT: Šubarice bez pečenja za samo 10 minuta

Ako volite šubarice, ovaj brz i jednostavan recept će vas oduševiti. Idealan je za praznike ili kada vam zatreba brz desert.

POTREBNI SASTOJCI:

  • 500 ml mlijeka
  • 5 kašika gustina
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g putera
  • Čajni keks
  • 100 g kokosa

NAČIN PRIPREME:

  1. Pomiješajte 200 ml mlijeka sa gustinom, šećerom i vanilin šećerom.
  2. Preostalo mlijeko zagrijte do ključanja i umiješajte pripremljenu smjesu, kuhajući dok ne postane gusto.
  3. Kada se smjesa ohladi, dodajte puter.
  4. Umočite čajni keks u mlijeko, nanesite kremu i uvaljajte u kokos.

Ovaj dodatni recept je savršen za one trenutke kada želite nešto slatko i ukusno, ali nemate puno vremena za pripremu. Uživajte u ovim jednostavnim, ali ukusnim jelima!