Evo recepta za izuzetno ukusnu i bogatu čokoladnu krem tortu – idealnu za sve koji ne mogu da odole čokoladi. Kremasta, sočna i pravi praznik za nepce!
Čokoladna krem torta
Sastojci za biskvit:
-
4 jaja
-
150 g šećera
-
100 ml ulja
-
100 ml mleka
-
150 g brašna
-
40 g kakaa
-
1 kesica praška za pecivo
Sastojci za krem:
-
500 ml mleka
-
2 kesice pudinga od čokolade
-
100 g šećera
-
200 g čokolade za kuvanje
-
150 g maslaca ili margarina
-
200 ml slatke pavlake
Priprema biskvita:
Umuti jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodaj ulje i mleko, pa postepeno umešaj suve sastojke – brašno, kakao i prašak za pecivo. Izlij smesu u kalup (oko 24 cm prečnika) i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Ohladi i preseci na dve kore.
Priprema krema:
Skuvaj puding sa mlekom i šećerom, pa kad se zgusne dodaj čokoladu da se istopi. Ohladi smesu, pa u nju umuti penasto izrađen maslac. Na kraju lagano dodaj i umućenu slatku pavlaku.
Slaganje:
Na prvu koru nanesi pola krema, poklopi drugom korom i premaži ostatkom krema po vrhu i stranama. Možeš ukrasiti rendanom čokoladom, čokoladnim listićima ili šlagom.
Ohladi par sati u frižideru da se stegne – i uživaj!
BONUS RECEPT:
Kolačići za samo pet minuta! Ovaj recept je izazvao značajan interes mnogih pojedinaca! Izuzetno su slatki! Moja djeca traže dodatne porcije!
Ovaj jednostavan recept za kolačiće s komadićima čokolade pruža divan užitak koji je savršen za brzu pripremu.
Uz nježnu, žvakaću teksturu upotpunjenu komadićima otopljene čokolade, ova će poslastica zasigurno oduševiti svakoga tko je sklon slatkišima. Dopustite nam da istražimo ovaj jednostavan recept!
POTREBNI SASTOJCI: 250 grama mekog margarina ili maslaca, 1 šalica (90 grama) šećera u prahu, 1 jaje, 110 mililitara suncokretovog ulja i 1/2 šalice (60 grama) pšeničnog škroba.
Jedna vrećica vanilin šećera (5 g), jedna vrećica praška za pecivo (10 g) i otprilike pet i pol šalica brašna (cca 670 g).
Sto dvadeset grama mliječne čokolade.
Koja je metoda za pripremu kolačića koji uključuju komadiće čokolade?
Pripremite pećnicu tako da je zagrijete na 180°C (350°F) i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
U zdjeli za miješanje pomiješajte margarin ili maslac sa šećerom u prahu i tucite smjesu dok ne postane glatka. Nakon toga dodajte mokre sastojke.
U smjesu umiješajte jaje i suncokretovo ulje pazeći da se dobro sjedine.
Umiješajte suhe sastojke tako što ćete pomiješati pšenični škrob, prašak za pecivo i vanilin šećer. Postupno dodajte brašno, nastavljajući miješati dok se ne dobije tijesto.
Umiješajte čokoladu tako da je sitno nasjeckate na male komadiće i temeljito umiješate u tijesto.
Za oblikovanje kolačića razvaljajte tijesto u male kuglice i stavite ih na pripremljeni pladanj. Nakon toga lagano pritisnite dlanom kako biste lagano spljoštili svaku kuglu.
Pećnice:
Pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok kolačići ne dobiju zlatnosmeđu boju. Nakon toga ih izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade na rešetki.
Trajanje pripreme: 5 minuta Trajanje kuhanja: 10 do 12 minuta Ukupno trajanje: 15 do 17 minuta
Porcije:
Dobit ćete otprilike 24 kolačića.