DESERT U ČAŠI: Ako vas partner ili ljubavnik pojede više od 2 čaše, čuvajte se u krevetu!

Dragi pratitelji, danas vam s uzbuđenjem predstavljam prekrasan desert od keksa uz umak od višanja prema receptu. Osmislili smo fantastičan recept za slasticu s glatkom kremom i izvrsnim umakom.

Ovaj recept za desert značajno se ističe i okusom i izgledom u usporedbi sa slasticama koje ste do sada iskusili. Obavezno isprobajte ovaj recept jer ćete poželjeti uživati ​​žlicom.

Pogledajmo kako pripremiti ovaj ukusni biskvit desert s umakom od višanja prema receptu i navedenim potrebnim sastojcima.

Biskvit desert s umakom od višanja sastojci:

  • 1 litra mlijeka
  • 1 šalica šećera (180 g)
  • 3 žlice škroba
  • 2 žlice brašna
  • 1 žumanjak
  • 1 vrećica vanilin šećera (5 g)
  • 175 g mini keksi

Za umak:

  • 500 grama višanja
  • 80 grama šećera
  • 100 mililitara vode
  • 1 žlica kukuruznog škroba

Evo kako pripremiti desert od keksa preliven umakom od višanja.

KAKO PRIPREMITI UKUSAN RECEPT SA VIŠNJAMA I KEKSOM?

  1. U odgovarajućoj šerpi pomiješajte mlijeko, šećer, škrob, brašno i žumanjak, pa sastojke izmiksajte.
  2. Stavite lonac na srednju vatru, neprestano miješajući dok smjesa ne zavrije i ne zgusne se. Na kraju umiješajte vaniliju i maslac, dobro promiješajte.
  3. Kremu trebamo ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi, umiješajte biskvit i promiješajte.
  4. Pomiješajte višnje, šećer, vodu i škrob u odgovarajućoj posudi i zagrijte smjesu dok ne provrije i zgusne se.
  5. Napunimo zdjelice kolačićima i desertom.
  6. Jelo prelijte umakom koji smo napravili i poslužite.

Puno sreće svima koji to pokušaju!