Domaći Zdravi Bounty – Uživaj bez griže savesti!

Zdravi Bounty

Sastojci:

Za kokos punjenje:

  • 200 g kokosovog brašna

  • 150 ml kokosovog mlijeka (ili običnog, po želji)

  • 3 kašike meda ili javorovog sirupa

  • 1 kašičica kokosovog ulja

Za čokoladni preliv:

  • 100 g tamne čokolade (70% kakaa ili više)

  • 1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješaj kokosovo brašno, kokosovo mlijeko, med i kašičicu kokosovog ulja. Miješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu koja se ne raspada (po potrebi dodaj još malo mlijeka).

  2. Od smjese oblikuj male pravougaonike ili kuglice, kao pravi Bounty. Stavi ih na papir za pečenje i ostavi u zamrzivaču 30 minuta da se stisnu.

  3. U međuvremenu otopi čokoladu sa kašičicom kokosovog ulja na pari ili u mikrovalnoj.

  4. Ohlađene kokos štanglice umači u otopljenu čokoladu, pa vrati na papir za pečenje.

  5. Stavi ih u frižider još 15-ak minuta da se čokolada stegne.

Drže se u frižideru i do 7 dana – ako uspiju da toliko traju!

BONUS RECEPT:

Ukusne palačinke s jabukama gotove za samo 5 minuta! Ovo je najbrži i najjednostavniji recept za doručak koji možete napraviti!

Započnite dan fantastičnim i jednostavnim izborom za doručak—ovim brzim palačinkama od jabuka. U samo 5 minuta možete uživati ​​u ukusnom i hranjivom obroku koji će vas pripremiti za produktivan dan.

Dodavanje naribane jabuke i jogurta u tijesto daje palačinke koje su prekrasno vlažne i pune okusa.

POTREBNE KOMPONENTE SU SLJEDEĆE:

Za ovaj recept prikupite sljedeće sastojke: jednu jabuku, jedno jaje, dvije žlice šećera, mali prstohvat soli, 150 grama jogurta (oko 5,23 oz ili 2/3 šalice), 140 grama brašna (otprilike 4,93 oz ili 2/3 šalice plus dodatna 1/4 šalice) i pola žličice praška za pecivo.
upute:

UPUTSTVO ZA PRAVLJENJE PALAČINKI OD JABUKA:

1. Pripremite jabuku:

Narežite jabuku i stavite je sa strane. Pomiješajte tekuće sastojke:

U zdjeli pomiješajte umućeno jaje sa šećerom i prstohvatom soli. Zatim u smjesu umiješajte jogurt i dobro miješajte dok ne dobijete glatku teksturu.
Pomiješajte suhe sastojke.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Postupno dodajte suhe sastojke u mokru smjesu, pazeći da su dobro izmiješani.

4. Smjernice za savijanje jabučice:

Lagano umiješajte naribanu jabuku u tijesto kako biste osigurali da se ravnomjerno rasporedi. 5. Nastavite s pečenjem palačinki.

Započnite zagrijavanjem tave koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri i dodajte lagani premaz ulja ili maslaca kako biste izbjegli lijepljenje. Nastavite s izlijevanjem tijesta na tavu, oblikujući ga u ukusne palačinke.

Okrenite hranu i pecite svaku stranu oko 2-3 minute dok ne dobije zlatno smeđu nijansu. 6. Nastavite s posluživanjem.

Kako biste u potpunosti uživali u palačinkama, najbolje ih je jesti dok su tople, a okus im možete pojačati prelivanjem sirupom po izboru, medom ili svježim voćem.