Zdravi Bounty
Sastojci:
Za kokos punjenje:
-
200 g kokosovog brašna
-
150 ml kokosovog mlijeka (ili običnog, po želji)
-
3 kašike meda ili javorovog sirupa
-
1 kašičica kokosovog ulja
Za čokoladni preliv:
-
100 g tamne čokolade (70% kakaa ili više)
-
1 kašičica kokosovog ulja
Priprema:
-
U velikoj posudi pomiješaj kokosovo brašno, kokosovo mlijeko, med i kašičicu kokosovog ulja. Miješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu koja se ne raspada (po potrebi dodaj još malo mlijeka).
-
Od smjese oblikuj male pravougaonike ili kuglice, kao pravi Bounty. Stavi ih na papir za pečenje i ostavi u zamrzivaču 30 minuta da se stisnu.
-
U međuvremenu otopi čokoladu sa kašičicom kokosovog ulja na pari ili u mikrovalnoj.
-
Ohlađene kokos štanglice umači u otopljenu čokoladu, pa vrati na papir za pečenje.
-
Stavi ih u frižider još 15-ak minuta da se čokolada stegne.
Drže se u frižideru i do 7 dana – ako uspiju da toliko traju!
BONUS RECEPT:
Ukusne palačinke s jabukama gotove za samo 5 minuta! Ovo je najbrži i najjednostavniji recept za doručak koji možete napraviti!
Započnite dan fantastičnim i jednostavnim izborom za doručak—ovim brzim palačinkama od jabuka. U samo 5 minuta možete uživati u ukusnom i hranjivom obroku koji će vas pripremiti za produktivan dan.
Dodavanje naribane jabuke i jogurta u tijesto daje palačinke koje su prekrasno vlažne i pune okusa.
POTREBNE KOMPONENTE SU SLJEDEĆE:
Za ovaj recept prikupite sljedeće sastojke: jednu jabuku, jedno jaje, dvije žlice šećera, mali prstohvat soli, 150 grama jogurta (oko 5,23 oz ili 2/3 šalice), 140 grama brašna (otprilike 4,93 oz ili 2/3 šalice plus dodatna 1/4 šalice) i pola žličice praška za pecivo.
upute:
UPUTSTVO ZA PRAVLJENJE PALAČINKI OD JABUKA:
1. Pripremite jabuku:
Narežite jabuku i stavite je sa strane. Pomiješajte tekuće sastojke:
U zdjeli pomiješajte umućeno jaje sa šećerom i prstohvatom soli. Zatim u smjesu umiješajte jogurt i dobro miješajte dok ne dobijete glatku teksturu.
Pomiješajte suhe sastojke.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Postupno dodajte suhe sastojke u mokru smjesu, pazeći da su dobro izmiješani.
4. Smjernice za savijanje jabučice:
Lagano umiješajte naribanu jabuku u tijesto kako biste osigurali da se ravnomjerno rasporedi. 5. Nastavite s pečenjem palačinki.
Započnite zagrijavanjem tave koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri i dodajte lagani premaz ulja ili maslaca kako biste izbjegli lijepljenje. Nastavite s izlijevanjem tijesta na tavu, oblikujući ga u ukusne palačinke.
Okrenite hranu i pecite svaku stranu oko 2-3 minute dok ne dobije zlatno smeđu nijansu. 6. Nastavite s posluživanjem.
Kako biste u potpunosti uživali u palačinkama, najbolje ih je jesti dok su tople, a okus im možete pojačati prelivanjem sirupom po izboru, medom ili svježim voćem.