Besprijekoran recept za izvrsnu večeru ili doručak proizašao je iz kulinarskog znanja bake. Sa svim potrebnim sastojcima koji su vam lako dostupni u vlastitoj kuhinji, okus je doista izniman.
POTREBNI SASTOJCI:
Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: 2 jaja, 100 g sira, 1 žlica kiselog vrhnja, 100 g listova šunke, 100 g listova sira, 200 ml jogurta, tanke šnite starog kruha i mala količina ulja.
KAKO PRIPREMITI OVAKO UKUSAN DORUČAK?
Pomiješajte i miksajte sir, jaja, jogurt i kiselo vrhnje dok se dobro ne sjedine. Pazite da su svi sastojci ravnomjerno raspoređeni.
Uvjerite se da je tava obilno premazana uljem. Uzmite kruh i umočite ga u mješavinu jogurta, sira i jaja, pazite da premažete obje strane. Kriške kruha rasporedite u lim za pečenje.
Na površinu staviti jedan list kakavalja i dva lista sunka. Nastavite peći na temperaturi od 220 stupnjeva oko 30 minuta.
Nasiječem samo povrće! Jednostavan recept za ukusnu večeru od povrća ZA SAMO 15 MINUTA…
Ovaj recept za složenac od povrća odličan je način da uživate u raznovrsnom povrću u jednom ukusnom jelu. Lako se priprema i ima bogat okus koji će zadovoljiti vaše nepce. Kremasti umak od kopra daje svježinu i savršeno se slaže s vatrom. Evo kako to učiniti.
Potrebni sastojci za lonac:
2 velika krumpira: ogulite i narežite na kockice za krepak temeljac.
1 mrkva: ogulite je i narežite na kockice da biste joj dali slatki, zemljani okus.
1 manja cvjetača: izrezana na cvjetiće, ima blag, orašast okus.
1 mala brokula: nasjeckajte cvjetiće na komadiće veličine zalogaja za hrskavost i boju.
1 žlica soli: za začinjanje povrća.
1 poriluk: samo bijeli i svijetlozeleni dijelovi, tanko narezani za blagu aromu luka.
2 žlice + 5 žlica maslinovog ulja: koristi se za variva i rezance.
1 paprika: nasjeckana na kockice radi slasti i boje.
3 jaja: Pomiješajte sve sastojke.
200 ml (⅔ šalice) mlijeka: Koristite dva puta za tijesto kako biste stvorili kremastu strukturu.
130 g (1 šalica) višenamjenskog brašna: daje strukturu tepsiji.
1 žlica soli + crni papar po ukusu: koristi se za začinjanje tijesta.
1 žličica francusko sušene vanilije: dodaje mirisnu aromu vanilije.
150 g (5 oz) nasjeckanog sira: Otopite u tavi da dobijete gnjecavu teksturu.
Sastojci za kremasti umak od kopra:
2 žlice grčkog jogurta + 2 žlice majoneze: osnova umaka daje kremasti okus.
1 režanj češnjaka: mljeveni za jači okus.
1 manji krastavac: nariban ili nasjeckan za svježinu.
Svježi kopar: nasjeckan, ima ukusan i pikantan okus.
KAKO SE PRIPREMA?
Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Veći lim za pečenje lagano premažite maslinovim uljem.
Blanširati povrće:
Zakuhajte veliki lonac vode. Dodajte krumpir, mrkvu, cvjetaču i brokulu zajedno sa žlicom soli. Kuhajte 5-7 minuta dok malo ne omekša. Ocijedite i ostavite sa strane.
Pirjani poriluk i paprika:
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte poriluk narezan na kockice i papriku narezanu na kockice dok ne omekšaju i porumene. Staviti na stranu.
Pripremite tijesto:
U velikoj posudi umutite jaja, 5 žlica maslinovog ulja i 200 ml mlijeka. Postupno dodajte brašno, preostalu sol, crni papar i sušeno francusko bilje, miješajući dok smjesa ne postane glatka.
Sastavite sastojke:
U pripremljenu posudu za pečenje stavite blanširano povrće, pirjani poriluk i papriku. Prelijte tijesto preko povrća, pazeći da bude ravnomjerno obloženo. Odozgo pospite naribani sir.