Evo recepta za biskvitnu tortu s lješnjacima i kremama, savršenu za sve ljubitelje kremastih i bogatih deserata:
Biskvit:
- 9 bjelanjaka
- 12 žlica šećera
- 12 žlica mljevenih lješnjaka
- 3 žlice brašna
- 3 male žličice praška za pecivo
Priprema biskvita:
- Umutite 3 bjelanjka u čvrsti snijeg.
- Postepeno dodajte 4 žlice šećera dok miksate snijeg.
- Dodajte 4 žlice mljevenih lješnjaka i 1 žlicu brašna s 1 žličicom praška za pecivo, te sve sjedinite kuhačom.
- Pripremite kalup s papirom za pečenje i ulijte smjesu.
- Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 13 minuta.
- Ohladite biskvit, a zatim skinite papir.
- Ponovite postupak još dva puta kako biste napravili ukupno tri biskvita.
Krema 1:
- 0,7 dcl mlijeka
- 10 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 9 žutanjaka
- 8 žlica gustina
- 100 g margarina
- 100 g bijele čokolade
- 1,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema kreme 1:
- Zakuhajte 0,5 dcl mlijeka.
- Umutite žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte preostalo mlijeko i gustin te dobro promiješajte.
- Kada mlijeko prokuha, polako dodajte smjesu od žutanjaka i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
- Kada se krema zgusne, dodajte bijelu čokoladu i dobro izmiješajte dok se čokolada ne otopi.
- Ostavite da se krema ohladi.
- Kada se ohladi, u kremu umiksajte izrađeni margarin i tučeno slatko vrhnje.
Krema 2:
- 3,5 dcl vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
- 50 g Dukatela (čokoladni krem)
Priprema kreme 2:
- Izradite vrhnje za šlag.
- Dodajte šećer u prahu i Dukatelu te sve dobro izmiksajte.
Slaganje torte:
- Stavite prvi biskvit na dno torte.
- Na njega stavite prvu kremu (kremu 1).
- Zatim stavite kremu 2.
- Ponovite postupak: drugi biskvit, krema 1, krema 2.
- Stavite treći biskvit i završite sa kremom 2 na vrhu.
- Na kraju, pospite tortu s mljevenim lješnjacima ili čokoladnim mrvicama.
Posluživanje:
- Ostavite tortu u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći, da se svi okusi sjedine.
- Poslužite hladnu i uživajte u ovoj bogatoj i kremastoj torti!
Ovaj desert s tri sloja biskvita i kremama bit će prava poslastica za sve ljubitelje finih torti!