Egipatska torta u obliku kolača – Lješnjaci, bijela čokolada i krem sir!

Evo recepta za biskvitnu tortu s lješnjacima i kremama, savršenu za sve ljubitelje kremastih i bogatih deserata:

Biskvit:

  • 9 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica mljevenih lješnjaka
  • 3 žlice brašna
  • 3 male žličice praška za pecivo

Priprema biskvita:

  1. Umutite 3 bjelanjka u čvrsti snijeg.
  2. Postepeno dodajte 4 žlice šećera dok miksate snijeg.
  3. Dodajte 4 žlice mljevenih lješnjaka i 1 žlicu brašna s 1 žličicom praška za pecivo, te sve sjedinite kuhačom.
  4. Pripremite kalup s papirom za pečenje i ulijte smjesu.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 13 minuta.
  6. Ohladite biskvit, a zatim skinite papir.
  7. Ponovite postupak još dva puta kako biste napravili ukupno tri biskvita.

Krema 1:

  • 0,7 dcl mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 9 žutanjaka
  • 8 žlica gustina
  • 100 g margarina
  • 100 g bijele čokolade
  • 1,5 dcl vrhnja za šlag

Priprema kreme 1:

  1. Zakuhajte 0,5 dcl mlijeka.
  2. Umutite žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
  3. Dodajte preostalo mlijeko i gustin te dobro promiješajte.
  4. Kada mlijeko prokuha, polako dodajte smjesu od žutanjaka i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
  5. Kada se krema zgusne, dodajte bijelu čokoladu i dobro izmiješajte dok se čokolada ne otopi.
  6. Ostavite da se krema ohladi.
  7. Kada se ohladi, u kremu umiksajte izrađeni margarin i tučeno slatko vrhnje.

Krema 2:

  • 3,5 dcl vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 50 g Dukatela (čokoladni krem)

Priprema kreme 2:

  1. Izradite vrhnje za šlag.
  2. Dodajte šećer u prahu i Dukatelu te sve dobro izmiksajte.

Slaganje torte:

  1. Stavite prvi biskvit na dno torte.
  2. Na njega stavite prvu kremu (kremu 1).
  3. Zatim stavite kremu 2.
  4. Ponovite postupak: drugi biskvit, krema 1, krema 2.
  5. Stavite treći biskvit i završite sa kremom 2 na vrhu.
  6. Na kraju, pospite tortu s mljevenim lješnjacima ili čokoladnim mrvicama.

Posluživanje:

  • Ostavite tortu u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći, da se svi okusi sjedine.
  • Poslužite hladnu i uživajte u ovoj bogatoj i kremastoj torti!

Ovaj desert s tri sloja biskvita i kremama bit će prava poslastica za sve ljubitelje finih torti!