FINE MEKANE KROFNE : Ovaj provjereni recept jednostavno nema konkurenciju!

Ovaj recept za domaće krofne zvuči kao prava poslastica!  Mekane, mirisne i sočne krofne sa eurokremom ili marmeladom sigurno će oduševiti svakog ljubitelja slatkiša. Hvala što si podelio/la recept!

Za one koji žele pokušati napraviti ove krofne, evo ponovo ključnih koraka:

Ključni koraci:

  1. Priprema kvasca: U mlakom mleku rastopiti kvasac, dodati šećer i dobro promešati.

  2. Priprema testa: U brašno dodati sve ostale sastojke (jaja, ulje, limunovu koricu, rum) i dobro zamesiti mekano i lepljivo testo.

  3. Dizanje testa: Pokriti i ostaviti da naraste oko 30 minuta.

  4. Formiranje krofni: Razvaljati testo, iseći krugove i ostaviti da nadođu još 20 minuta.

  5. Prženje: Pržiti krofne u dobro ugrejanom ulju (oko 180°C) dok ne postanu zlatne.

  6. Punjenje: Nakon prženja, krofne napuniti eurokremom ili marmeladom pomoću šprice za punjenje.

  7. Posipanje šećerom u prahu: Na kraju, posipati šećerom u prahu i uživati!

Ove krofne su pravi izbor za uživanje u tradiciji i uživanje u slatkim trenucima sa porodicom ili prijateljima! Ako odlučiš da ih praviš, sigurno će biti hit na stolu!