Ovaj recept za domaće krofne zvuči kao prava poslastica! Mekane, mirisne i sočne krofne sa eurokremom ili marmeladom sigurno će oduševiti svakog ljubitelja slatkiša. Hvala što si podelio/la recept!
Za one koji žele pokušati napraviti ove krofne, evo ponovo ključnih koraka:
Ključni koraci:
-
Priprema kvasca: U mlakom mleku rastopiti kvasac, dodati šećer i dobro promešati.
-
Priprema testa: U brašno dodati sve ostale sastojke (jaja, ulje, limunovu koricu, rum) i dobro zamesiti mekano i lepljivo testo.
-
Dizanje testa: Pokriti i ostaviti da naraste oko 30 minuta.
-
Formiranje krofni: Razvaljati testo, iseći krugove i ostaviti da nadođu još 20 minuta.
-
Prženje: Pržiti krofne u dobro ugrejanom ulju (oko 180°C) dok ne postanu zlatne.
-
Punjenje: Nakon prženja, krofne napuniti eurokremom ili marmeladom pomoću šprice za punjenje.
-
Posipanje šećerom u prahu: Na kraju, posipati šećerom u prahu i uživati!
Ove krofne su pravi izbor za uživanje u tradiciji i uživanje u slatkim trenucima sa porodicom ili prijateljima! Ako odlučiš da ih praviš, sigurno će biti hit na stolu!