Interkontinental torta – Ljubav na prvi zalogaj!

Interkontinental Torta

Ova torta je pravo savršenstvo s hrskavim koricama i tri bogata fila. Sa svojom izuzetnom kombinacijom okusa, svakako će impresionirati sve ljubitelje slatkiša. Idealna je za svaku priliku, a pripremajući je, sigurno ćete osvojiti srca svih degustatora!

Sastojci za 6 osoba

Kore (potrebno je ispeći tri kore):

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 6 kašika mlevenih pečenih lješnjaka
  • Prstohvat praška za pecivo
  • 1 kašika brašna

Fil:

  • 12 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 9 kašika gustina
  • 1 l mleka
  • 250 g maslaca
  • 100 g tamne mlečne čokolade
  • 100 g bele mlečne čokolade
  • 100 g mlevenih pečenih lješnjaka

Dodatno:

  • 2 dcl slatke pavlake
  • 120 g šlaga + 120 ml hladne kisele vode

Priprema:

1. Priprema lješnjaka:

  • Sirove lješnjake rasporedite po plehu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok im opna ne potamni (obično je dovoljno 10 minuta).
  • Prebacite ih na kuhinjsku krpu i protrljajte da skinete opnu. Nije problem ako ostane malo opne. Ohladite i sameljite lješnjake.

2. Kore:

  • Uključite rernu na 200°C.
  • Umutite belanca dok ne postanu čvrsta, postepeno dodajući šećer.
  • Lagano umešajte mlevene lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
  • Smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta.
  • Ispecite ukupno tri kore i ostavite ih da se ohlade.

3. Fil:

  • Umutite žumanca sa šećerom, dodajte gustin i malo mleka.

  • Ostatak mleka zagrejte do ključanja.

  • Sipajte deo vrućeg mleka u smesu sa žumancima, dobro promiješajte, pa sve vratite u šerpu.

  • Kuvajte dok se fil ne zgusne, oko 2-3 minuta.

  • Ohladite fil, a zatim dodajte umućen maslac i dobro sjedinite.

  • Podijelite fil na tri dela:

    • U prvi deo dodajte otopljenu belu čokoladu.
    • U drugi deo dodajte otopljenu tamnu čokoladu.
    • U treći deo dodajte mlevene lješnjake.

4. Slaganje torte:

  • Stavite obruč oko prve kore i premažite filom s tamnom čokoladom.
  • Dodajte drugu koru i premažite filom sa lješnjacima.
  • Na treću koru namažite filom sa belom čokoladom.
  • Celu tortu premažite slatkom pavlakom.
  • Dekorišite šlagom po želji.

Posluživanje:

  • Ova torta je idealna za uživanje u svakoj prilici. Neka ohladi pre posluživanja, tako da se svi ukusi dobro upiju.
  • Poslužite je kao savršenu poslasticu na rođendanima, proslavama ili kao desert uz kafu.

Uživajte u ovoj savršenoj kombinaciji hrskavih kora i bogatih fila, koja će zasigurno očarati sve ljubitelje slatkiša!