SASTOJCI:
150 g običnog brašna
350 ml vode
150 g putera
3 jaja
1/4 kašičice soli
200 ml vrhnja za šlag od 33%
170 g svježeg sira
50-100 g šećera u prahu
NAČIN PRIPREME:
U vodu dodajte puter i ostavite da se otopi na vatri. Dodati brašno i stalno miješati da se dobije jednolično tijesto.
Priprema jaja: U činiji pomiješajte jaja sa prstohvatom soli.
Mešanje testa: Počnite da mutite još toplo testo i postepeno dodajte jaja u malim kolicinama. Mutite dok ne dobijete kremastu konzistenciju.
Oblikovanje i pečenje: Položite tijesto u kesu i u obliku vijenca istisnite na lim za pečenje obložen papirom. Zagrijte rernu na 250 stepeni i pecite 10 minuta (obavezno kontrolisati).
BONUS:
Kombinacija jajeta i tikvice rezultirala je najukusnijom tikvicom koju sam ikada probala! Pripremite se za ukusan recept koji će vas voditi u stvaranju izvrsnih muffina od tikvica.
Prepustite se divnom i hranjivom užitku muffina s tikvicama, slatke poslastice prikladne za bilo koji trenutak tijekom dana. Prepuni nutritivne vrijednosti svježe ubranih tikvica i mrkve, ovi muffini nude izuzetan spoj okusa i zdravlja.
Bilo da ste iskusni pekar ili početnik u kuhinji, ovaj jednostavan recept bez napora će vas voditi u stvaranju preslatkih muffina od tikvica koji su idealni za brzi doručak, hranjiv međuobrok ili čak delikatan dodatak vašem večernjem obroku. Ovi muffini ne samo da su jednostavni za pripremu, već će zajamčeno ugoditi i publici.
UVOD:
Uz uključivanje hranjivog povrća poput tikvica i mrkve, svaki muffin od tikvica nudi skladnu mješavinu bitnih vitamina i minerala. Ovo posebno povrće bogato je dijetalnim vlaknima, vitaminom C, kalijem i beta-karotenom. Nadalje, korištenje maslinovog ulja doprinosi blagotvornoj količini mononezasićenih masti.
Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: jedna glavica luka, maslinovo ulje za prženje, jedna mrkva, dvije tikvice, sol i crni papar po ukusu, tri žlice brašna, četiri žlice vode, jedno jaje i dvije žlice maslinovo ulje (ekstra za podmazivanje).
Način pripreme:
Kako biste osigurali optimalne uvjete pečenja, preporuča se zagrijati pećnicu na temperaturu od 180°C. Započnite s pripremom povrća: sitno narežite luk, naribajte mrkvu, a zatim nastavite s rezanjem tikvica na sitne kockice veličine zalogaja.
Za pripremu povrća zagrijte malu količinu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne postane proziran. Stavite naribanu mrkvu i tikvice narezane na kockice u tavu, pazeći da su ravnomjerno premazane uljem. Pojačajte okuse posipanjem soli i crnog papra. Nastavite kuhati povrće, povremeno miješajući, dok ne postane mekano, što bi trebalo trajati otprilike 10 minuta.
Napravite smjesu tako da u posudi za miješanje pomiješate 3 žlice brašna i 4 žlice vode. Snažno miješajte smjesu dok ne dobijete glatku konzistenciju. U smjesu umiješajte jedno jaje, a zatim 2 žlice maslinovog ulja. Sve sastojke dobro sjediniti.
Kombinirajte: Umiješajte kuhano povrće u smjesu, pazeći da je ravnomjerno raspoređeno. Pripremite kalupe za muffine: Nanesite sloj maslinovog ulja na kalupe za muffine kako biste izbjegli bilo kakvo lijepljenje.
Ravnomjerno rasporedite smjesu po posudama za muffine, koristeći žlicu za punjenje svake posude i pazeći da je ravnomjerno raspoređena. mStavite muffine u pećnicu i pecite otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju i budu potpuno pečeni.
Ostavite muffine da se kratko ohlade u kalupu prije nego ih izvadite. Prepustite se toplim muffinima od tikvica prilikom posluživanja i uživajte u iskustvu. Uživajte u ovim preslatkim muffinima od tikvica, savršenim za slastan međuobrok ili lagan i zdrav obrok. Njihova jednostavnost pripreme, nutritivna vrijednost i neodoljiv okus čine ih pravim užitkom!
Za dodatni nalet okusa, razmislite o uključivanju svježeg začinskog bilja poput bosiljka ili majčine dušice u mješavinu kao pojačivača okusa Kako biste poboljšali okus, razmislite o tome da u tijesto prije pečenja ubacite pola šalice ribanog parmezana ili cheddar sira.
Evo nekoliko ideja kako uživati u muffinima od tikvica: prepustite se njima kao zadovoljavajućem međuobroku ili ih uparite s osvježavajućom salatom za ugodan, lagani ručak. Osim toga, služe kao fantastičan prilog glavnim jelima poput piletine ili ribe na žaru, što ih čini savršenim prilogom za večeru.