JEDNOSTAVNA KREM TORTA – Oduševit će vas svakim zalogajem

KREM TORTA S VANILIJOM I MALINAMA

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja

  • 120 g šećera

  • 100 g brašna

  • 1 kašika gustina

  • 1/2 praška za pecivo

  • prstohvat soli

  • 1 kašičica vanilin šećera

Sastojci za fil:

  • 1 l mleka

  • 2 pudinga od vanile

  • 4 kašike šećera

  • 200 g bele čokolade

  • 200 ml slatke pavlake

  • 1 kesica želatina (ili 1 kašika)

  • 300 g malina (sveže ili zamrznute)

Još treba:

  • malo mleka za natapanje kora

  • šlag za dekoraciju (po želji)

  • sveže maline za ukras

Priprema biskvita:

Umuti jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu penasta. Dodaj prosejano brašno, gustin i prašak za pecivo, pa lagano sjedini špatulom. Sipaj smesu u pleh obložen papirom (prečnik oko 24 cm) i peci 20 minuta na 180°C. Ohladi i po želji preseci na 2 kore.

Priprema fila:

Skuvaj puding od vanile sa šećerom u mleku. Kad se zgusne, skloni s vatre i dodaj izlomljenu belu čokoladu. Mešaj dok se ne otopi. Ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica.

Posebno umuti slatku pavlaku. Želatin pripremi prema uputstvu, zagrej i dodaj u ohlađeni puding. Na kraju lagano umešaj umućenu pavlaku. Dobiješ lagan, svilenkast krem.

Slaganje torte:

Na tacnu stavi prvu koru, natopi je malo mlekom. Namaži sloj fila, pa rasporedi maline. Stavi drugi deo kore, ponovo fil i maline. Odozgo premaži ostatkom kreme. Po želji dekoriši šlagom i svežim malinama.

Tortu ostavi u frižideru minimum 3–4 sata, idealno preko noći da se stegne i svi ukusi prožmu.

Saveti:
Ako koristiš zamrznute maline, prethodno ih malo ocedi. Možeš dodati i sloj od izmrvljenih keksića ili tanku koricu od beze ako želiš dodatnu teksturu.

BONUS RECEPT:

Ova torta je oborila sve dosadašnje rekorde! Postoji široka potražnja za receptom! Ne zahtijeva ni jaja ni pećnicu.

Uživajte u izvrsnoj pripremi biskvitne torte bez pečenja, šarmantnog deserta koji elegantno spaja slojeve biskvita, glatki puding od vanilije, slatki šlag i bogati čokoladni ganache.

Ova izuzetna poslastica, u kombinaciji s primamljivim napitkom od kave, predstavlja vrhunac užitka za svaku priliku. Jednostavna priprema i zadivljujuća privlačnost jamče da će ova kulinarska kreacija nedvojbeno zadovoljiti vaše prijatelje i obitelj.

POTREBNI SASTOJCI:

Za izradu korova potrebno je uz 400 g keksa odvojiti 200 ml mlijeka. Za sloj pudinga od vanilije potrebni sastojci su 1 litra mlijeka, 100 g praška za puding s okusom vanilije, 100 g šećera i 10 ml esencije vanilije. Za sloj šlaga potrebno je 100 ml šlaga i 20 g šećera u prahu. Za pripremu čokoladnog ganachea pomiješajte 200 ml mlijeka, 400 g keksa, 150 g crne čokolade, 150 ml vrhnja za šlag, 50 g bijele čokolade i 10 ml biljnog ulja. Na kraju, za napitak od kave pomiješajte 15 g (0,5 oz) instant kave, 15 g (0,5 oz) kakao praha, 15 g (0,5 oz) šećera, 7 g (0,2 oz) cimeta, 5 ml ( 0,2 fl oz) esencije vanilije, 200 ml (6,8 fl oz) tople vode, 150 ml (5,1 fl oz) mlijeka, 50 g (1,8 oz) šlaga i 2 g (0,1 oz) cimeta za ukras.

Kako se priprema brza biskvit torta?

Za početak pripreme kolača, kekse lagano omekšajte tako da ih nakratko potopite u mlijeko. Nakon što su omekšali, poredajte kekse u jednom sloju na dno kalupa za torte.

Za slatki puding od vanilije pomiješajte 1 litru mlijeka, 100 g praška za puding s okusom vanilije, 100 g šećera i 10 ml arome vanilije u lončiću. Uključite srednju temperaturu i neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Za izradu slojevitog deserta bitno je lagano izliti puding koji je postigao željenu gustoću na kekse koji su pažljivo poslagani u kalup za torte. Provjerite je li puding ravnomjerno raspoređen po površini prije nego lim stavite u hladnjak da se stegne.

Za pripremu sloja šlaga, započnite mućenjem 100 ml vrhnja za šlag zajedno s 20 g šećera u prahu u zdjeli dok ne dobijete čvrstu konzistenciju. Kada ste pripremili šlag, lagano ga rasporedite po sloju pudinga. Desert spremite u hladnjak dok ganache ne bude spreman za dodavanje.

Za pripremu čokoladnog ganachea prvo otopite 150 g tamne čokolade sa 150 ml vrhnja za šlag i 10 ml biljnog ulja. Ovaj se postupak može izvesti korištenjem posude prikladne za mikrovalnu pećnicu ili kuhanjem na pari. Nakon što se sastojci otope, miješajte smjesu dok ne dobijete glatku i jednoličnu konzistenciju.

Za pripremu ganache sloja lagano prelijte otopljeni čokoladni ganache preko sloja šlaga. Važno je postići ravnomjernu raspodjelu prije nego što ga stavite u hladnjak da se stegne.

Da biste poboljšali ukras, preko ganachea možete nanijeti sloj otopljene bijele čokolade. To možete postići tako da otopite 50 grama bijele čokolade i prelijete preko ganachea. Zatim ćemo pristupiti pripremi ukusnog napitka od kave.

Za pripremu vrhunske mješavine kave, u šalici pomiješajte 15 grama instant kave, 15 grama kakaa u prahu, 15 grama šećera, 7 grama cimeta i 5 mililitara esencije vanilije. Nakon što su sastojci dobro promiješani, dodajte 200 mililitara vruće vode na pari i snažno miješajte dok se sve komponente potpuno ne otope.

Umiješajte mlijeko: uz miješanje umiješajte 150 ml mlijeka. Napitak od kave zaključite prelivanjem s 50 g tučenog vrhnja i ukrasom s malo cimeta.

Poslužiti:
Za ugodno osvježenje kušajte ohlađene kriške keksa uz šalicu omiljenog napitka od kave.