Junetina sa povrćem – Ukusan i hranljiv obrok za svaku priliku

Sastojci:

  • 500 g junećeg mesa (but ili vrat)

  • 2 šargarepe

  • 1 crvena paprika

  • 1 crni luk

  • 2 krompira

  • 2 čena belog luka

  • 1 kašičica soli

  • 1/2 kašičice bibera

  • 1 kašičica origana

  • 2 kašičice maslinovog ulja

  • 1 šolja pileće supe (ili voda)

  • Peršun za dekoraciju

Priprema:

  1. Priprema mesa: Junetinu isecite na kocke ili trakice, u zavisnosti od želje. Na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje u većoj tavi i propržite meso dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Posolite i pobiberite.

  2. Dodavanje povrća: Dok se meso peče, očistite šargarepu i krompir, a crvenu papriku i crni luk isecite na trake. Sve povrće dodajte u tavu sa mesom i propržite nekoliko minuta.

  3. Kuvanje: Iseckajte beli luk i dodajte ga u tavu sa mesom i povrćem. Sipajte pileću supu (ili vodu), dodajte origano i kuvajte sve zajedno oko 20-30 minuta na umerenoj vatri, dok povrće ne omekša, a meso postane sočno i mekano.

  4. Finalni dodir: Na kraju, jelo pospite svežim peršunom i servirajte toplo. Ovaj obrok možete poslužiti uz salatu ili neki lagani prilog po izboru.

BONUS RECEPT:

Brzi pirinač sa povrćem

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča

  • 1 crvena paprika

  • 1 šargarepa

  • 1/2 crnog luka

  • 2 kašičice maslinovog ulja

  • So, biber, peršun po ukusu

Priprema:

  1. Pirinač skuvajte prema uputstvu na pakovanju.

  2. U tavi propržite sitno iseckani crni luk, crvenu papriku i šargarepu sa malo maslinovog ulja.

  3. Dodajte skuvani pirinač, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.

  4. Poslužite uz omiljeno meso ili kao samostalan obrok.

Ovaj jednostavan pirinač je brz i ukusan prilog koji može obogatiti svaki obrok!