Sastojci:
-
500 g junećeg mesa (but ili vrat)
-
2 šargarepe
-
1 crvena paprika
-
1 crni luk
-
2 krompira
-
2 čena belog luka
-
1 kašičica soli
-
1/2 kašičice bibera
-
1 kašičica origana
-
2 kašičice maslinovog ulja
-
1 šolja pileće supe (ili voda)
-
Peršun za dekoraciju
Priprema:
-
Priprema mesa: Junetinu isecite na kocke ili trakice, u zavisnosti od želje. Na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje u većoj tavi i propržite meso dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Posolite i pobiberite.
-
Dodavanje povrća: Dok se meso peče, očistite šargarepu i krompir, a crvenu papriku i crni luk isecite na trake. Sve povrće dodajte u tavu sa mesom i propržite nekoliko minuta.
-
Kuvanje: Iseckajte beli luk i dodajte ga u tavu sa mesom i povrćem. Sipajte pileću supu (ili vodu), dodajte origano i kuvajte sve zajedno oko 20-30 minuta na umerenoj vatri, dok povrće ne omekša, a meso postane sočno i mekano.
-
Finalni dodir: Na kraju, jelo pospite svežim peršunom i servirajte toplo. Ovaj obrok možete poslužiti uz salatu ili neki lagani prilog po izboru.
BONUS RECEPT:
Brzi pirinač sa povrćem
Sastojci:
-
1 šolja pirinča
-
1 crvena paprika
-
1 šargarepa
-
1/2 crnog luka
-
2 kašičice maslinovog ulja
-
So, biber, peršun po ukusu
Priprema:
-
Pirinač skuvajte prema uputstvu na pakovanju.
-
U tavi propržite sitno iseckani crni luk, crvenu papriku i šargarepu sa malo maslinovog ulja.
-
Dodajte skuvani pirinač, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.
-
Poslužite uz omiljeno meso ili kao samostalan obrok.
Ovaj jednostavan pirinač je brz i ukusan prilog koji može obogatiti svaki obrok!