Kada prže džigericu mnogi prave ovu grešku, zato ispadne suha i tvrda: Evo u čemu je caka

Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu

Džigerica se može pripremiti na mnogo načina. Samo treba da zapamtite da ne napravite jednu grešku koju većina čine.

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.

Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vrijedno vaše pažnje.

Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu.

Nikada ne solite džigericu prije prženja

Ako je džigerica koju pripremate suha i tvrda, to je zato što ste je posolili prije prženja. Ne bi trebalo to da radite!

Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno prije serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije.

BONUS:

Ovaj tradicionalni recept za palačinke je zaista jednostavan i brz, a daje savršene palačinke koje će svi obožavati! Savršene su za doručak, užinu ili desert, a možete ih puniti po svom ukusu. Evo recepta:

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 kašičice šećera
  • 200 ml mleka
  • 1 + ¼ šolje brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice vanilin šećera
  • Ulje za pečenje

Priprema:

  1. Umutiti jaja i šećer: U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane penušava i svetla.
  2. Dodajte mokre sastojke: U smesu dodajte mleko i dobro sjedinite.
  3. Dodajte prašak za pecivo i brašno: U smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Mutite dok ne dobijete glatko testo, bez grudvica.
  4. Zagrejte tiganj: U velikom tiganju zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri.
  5. Pečenje palačinki: Sipajte 1 kašiku testa u tiganj, ravnomerno je rasporedite. Čekajte da se na površini počnu stvarati mehurići, a kada počnu da pucaju, okrenite palačinku na drugu stranu. Pecite je dok obe strane ne postanu zlatno-smeđe.
  6. Serviranje: Kada su palačinke gotove, stavite ih na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom testa.

Saveti:

  • Možete ih poslužiti sa medom, džemom, svežim voćem, čokoladom ili po želji.
  • Ako želite tanje palačinke, možete dodati još malo mleka u smesu.
  • Pazite da tiganj nije previše vruć, jer će se palačinke brzo prepeći spolja, a unutra ostati sirove.

Uživajte u sočnim i mekanim palačinkama!