Kinder Milk Šnite – Desert koji svaka osoba obožava, a lako se sprema!

Evo recepta za domaće Kinder Milk Šnite – nježne, kremaste i prosto neodoljive. Savršena kombinacija kakao kora i lagane mliječne kreme, baš kao iz omiljenog pakovanja, ali još bolje kad ih napraviš kod kuće!

Sastojci za koru:

  • 5 jaja

  • 5 kašika šećera

  • 5 kašika brašna

  • 2 kašike kakaa

  • 1 kašičica praška za pecivo

  • 2 kašike ulja

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mlijeka

  • 4 kašike gustina

  • 2 kašike meda

  • 6 kašika šećera

  • 1 kesica vanilin šećera

  • 250 g maslaca ili margarina

  • 100 ml slatke pavlake (za dodatnu kremastu strukturu)

Priprema kora:

Umuti jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodaj ulje, zatim lagano umiješaj brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Smjesu ravnomjerno rasporedi na veliki pleh obložen papirom za pečenje i peci u unaprijed zagrijanoj rerni na 180°C oko 10–12 minuta. Kad se kora ohladi, prereži je na pola da dobiješ dvije tanke kore.

Priprema kreme:

U malo hladnog mlijeka razmuti gustin, šećer i vanilin šećer. Ostatak mlijeka zagrij, pa dodaj razmućeni gustin i kuhaj dok se ne zgusne. Kad se malo ohladi, dodaj med i dobro promiješaj. Ostaviti da se skroz ohladi, a zatim umutiti maslac i sjediniti sa ohlađenim kremom. Umutiti i slatku pavlaku pa lagano umiješati u kremu za dodatnu lakoću.

Slaganje:

Na jednu koru ravnomjerno nanesi svu kremu, pa pažljivo poklopi drugom korom. Odozgo možeš posuti šećerom u prahu ili preliti tankim slojem čokolade, po želji. Ohladi u frižideru najmanje 2–3 sata prije rezanja.

Savjet: Ako želiš da izgleda kao prava Kinder Milk šnita, reži je na duže, tanje pravougaonike. U svakom zalogaju uživaćeš u savršenom spoju meke kore i mliječne kreme!

BONUS RECEPT:

BOLJE OD SVAKE PIZZE… Jednostavno naribajte jedan krumpir zajedno sa sastojcima dostupnim kod kuće. Ova metoda je jednostavna, ekonomična, hranjiva i ugodna.

Tražite li jeftinu i hranjivu alternativu vašoj uobičajenoj večeri pizze, fritaja od krumpira i povrća predstavlja se kao savršena opcija.

Ovaj recept ne samo da je jednostavan za pripremu koristeći sastojke koji su vjerojatno već dostupni u vašoj smočnici, već također pruža izvrsnu mješavinu okusa i bitnih hranjivih tvari.

Punjena nasjeckanim krumpirom, šarenim povrćem i malo sira, ova fritaja služi kao ispunjena radna večera koja će zasigurno oduševiti cijelu obitelj.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

Započnite pripremu jela korištenjem temeljca od krumpira kao temeljnog elementa.

Količina krompira koja ima masu 500 grama.
Voda
Što se tiče povrća:

Za pripremu tijesta trebat će vam jedan poriluk narezan na tanke ploške, tri do četiri žlice biljnog ulja, jedna mljevena ili naribana mrkva, jedna nasjeckana crvena paprika i po želji malo svježeg peršina.

Za pripremu preljeva potrebno je 1 jaje, 100 mililitara mlijeka, 120 grama višenamjenskog brašna, uz 1 žličicu soli i crnog papra po vlastitom ukusu.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam 150 grama ribanog cheddar sira, papir za pečenje i mala količina biljnog ulja za podmazivanje.
upute

Za pripremu krumpira, možete ga naribati pomoću ribeža ili gulilice, ili pak narezati na tanke ploške.

Započnite potapanjem naribanog krumpira u vodu na 15 minuta, pazeći da je potpuno potopljen. Po isteku tog vremenskog razdoblja pažljivo ocijedite krumpir kako biste uklonili sav višak vode. Nakon ovog koraka nastavite s pirjanjem povrća.

Započnite zagrijavanjem biljnog ulja u tavi postavljenoj na srednju temperaturu. Nastavite pirjati poriluk dok ne omekša i dobije laganu zlatnu boju.

Osušenu mrkvu pirjajte nekoliko minuta prije nego ubacite nasjeckanu crvenu papriku koju dodajte pred kraj kuhanja još 2-3 minute. Nakon što je povrće kuhano, maknite ga s vatre i nastavite s pripremom tijesta.
U posebnoj zdjeli pomiješajte jaje i mlijeko, miješajući ih dok se ne sjedine. Umiješajte brašno, sol i crni papar, pazeći da dobivena smjesa bude glatka i bez grudica.

Za početak zagrijte pećnicu na 180°C. Zatim pleh obložiti papirom za pečenje i malo ga namazati uljem. Na kraju pomiješajte sve sastojke i stavite u pećnicu da se zapeku.
U većoj zdjeli pomiješajte ocijeđeni krumpir, kuhano povrće i nasjeckani peršin (po želji). Smjesu ravnomjerno rasporedite po sastojcima i dobro promiješajte kako biste bili sigurni da su sve komponente dobro obložene.
Po smjesi ravnomjerno rasporedite sir i rasporedite ga po plehu. Nastavite s pečenjem prema priloženim uputama.
Stavite fritaju u pećnicu i ostavite da se peče 25 do 30 minuta. Nakon što istekne predviđeno vrijeme, izvadite lim iz pećnice i obilato ga pospite naribanim cheddar sirom.

Nastavite peći fritaju u pećnici dodatnih 15 minuta, dopuštajući da se sir otopi i razvije ugodnu zlatnosmeđu nijansu. Poslužite i uživajte u divnim okusima.

Prije nego što počnete uživati ​​u ovoj ukusnoj vegetarijanskoj fritaji, preporučuje se da se ohladi na ugodnu temperaturu. Nakon što se ohladi, možete ga narezati i uživati ​​u njegovim divnim toplim okusima.

Ne ustručavajte se pokazati kreativnost u odabiru povrća. Razmislite o eksperimentiranju s alternativama kao što su nasjeckana brokula, tikvice ili gljive.
Količinu sira prilagodite svojim željama. Postignite uravnoteženo i ispunjavajuće iskustvo objedovanja uključivanjem hrskave salate.