Sastojci:
-
200g kvasca
-
3 jaja
-
200g šećera
-
200g brašna
-
100g otopljenog maslaca
-
1 kašičica vanilin šećera
-
100g mlečne čokolade
-
100g bele čokolade
-
200ml slatke pavlake
-
50g neslanog krem sira
Priprema:
-
Priprema biskvita: U velikoj posudi pomešajte kvasac sa malo tople vode i 1 kašičicom šećera. Ostavite da odstoji 10 minuta dok se ne zapeni. U drugoj posudi umutite jaja, šećer, vanilu i otopljeni maslac. Dodajte pomešani kvasac i dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno, mešajući da se sve lepo sjedini. Testo treba da bude mekano i elastično.
-
Pečenje biskvita: Premažite pleh sa papirom za pečenje i stavite testo da se peče na 180°C oko 25-30 minuta, dok ne postane zlatno smeđe. Kada je gotovo, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
-
Priprema kremastog fila: U posudi otopite mlečnu i belu čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri dok se čokolada ne istopi. Nakon toga dodajte krem sir i dobro promešajte dok smesa ne postane glatka i kremasta.
-
Sastavljanje kolača: Kada je biskvit potpuno ohlađen, prerežite ga na dva dela. Na donji deo nanesite kremasti fil, pa poklopite drugim delom biskvita. Ostavite kolač u frižideru da se stegne oko 2 sata.
-
Dekoracija: Na vrhu kolača možete staviti još malo rendane čokolade ili čokoladne kuglice po želji za lepši vizuelni efekat.
BONUS RECEPT:
Brza voćna torta – Savršena za tople letnje dane
Sastojci:
-
200g mlevenih kvasca
-
2 šolje šlaga
-
100g jagoda
-
100g borovnica
Priprema:
-
Prvo umutite šlag u kremast oblik, a potom sve voće pomešajte sa šlagom.
-
Na tanjir stavite prvi sloj biskvita i prelijte sa šlagom. Po vrhu dekorisite sa ostatkom voća.
-
Ostavite u frižideru da se stegne, i uživajte u ovom brzom voćnom uživanju!