Kraljevski kolač – Bogatstvo ukusa koje oduzima dah

Sastojci:

  • 200g kvasca

  • 3 jaja

  • 200g šećera

  • 200g brašna

  • 100g otopljenog maslaca

  • 1 kašičica vanilin šećera

  • 100g mlečne čokolade

  • 100g bele čokolade

  • 200ml slatke pavlake

  • 50g neslanog krem sira

Priprema:

  1. Priprema biskvita: U velikoj posudi pomešajte kvasac sa malo tople vode i 1 kašičicom šećera. Ostavite da odstoji 10 minuta dok se ne zapeni. U drugoj posudi umutite jaja, šećer, vanilu i otopljeni maslac. Dodajte pomešani kvasac i dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno, mešajući da se sve lepo sjedini. Testo treba da bude mekano i elastično.

  2. Pečenje biskvita: Premažite pleh sa papirom za pečenje i stavite testo da se peče na 180°C oko 25-30 minuta, dok ne postane zlatno smeđe. Kada je gotovo, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

  3. Priprema kremastog fila: U posudi otopite mlečnu i belu čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri dok se čokolada ne istopi. Nakon toga dodajte krem sir i dobro promešajte dok smesa ne postane glatka i kremasta.

  4. Sastavljanje kolača: Kada je biskvit potpuno ohlađen, prerežite ga na dva dela. Na donji deo nanesite kremasti fil, pa poklopite drugim delom biskvita. Ostavite kolač u frižideru da se stegne oko 2 sata.

  5. Dekoracija: Na vrhu kolača možete staviti još malo rendane čokolade ili čokoladne kuglice po želji za lepši vizuelni efekat.

BONUS RECEPT:

Brza voćna torta – Savršena za tople letnje dane

Sastojci:

  • 200g mlevenih kvasca

  • 2 šolje šlaga

  • 100g jagoda

  • 100g borovnica

Priprema:

  1. Prvo umutite šlag u kremast oblik, a potom sve voće pomešajte sa šlagom.

  2. Na tanjir stavite prvi sloj biskvita i prelijte sa šlagom. Po vrhu dekorisite sa ostatkom voća.

  3. Ostavite u frižideru da se stegne, i uživajte u ovom brzom voćnom uživanju!