Lako se pravi, a brzo pojede.
Sastojci:
500 ml slatke pavlake
150 g maskarpone sira
200 g čokolada
200 g keksa
Priprema:
Umutite slatku pavlaku sa maskarpone sirom.
Dodajte sitno seckanu čokoladu (možete da pomešate crnu i belu), pa promešajte.
Keks umočite u mleko i poređajte u kalup, pa sipajte fil i preko opet keks. Stavite u zamrzivač na četiri sata.
BONUS RECEPT – ČOKOLADNA TORTA SA BANANAMA:
Evo recepta za čokoladnu tortu sa bananama:
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
200 g šećera
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica vanilin šećera
50 g kakao praha
100 ml mleka
100 ml ulja
Za fil:
300 g kisele pavlake
200 g kisele pavlake ili krem sira
150 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
3-4 banane (zavisi od veličine)
Za dekoraciju:
Čokoladna glazura (po želji)
Seckane lešnike ili čokoladne strugotine
Priprema:
Biskvit: Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte mleko, ulje, kakao prah, prašak za pecivo, i na kraju brašno. Sve dobro promešajte da dobijete glatku smesu. Sipajte u prethodno podmazan kalup za tortu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Kada je biskvit pečen, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Fil: U jednoj posudi pomešajte pavlaku i krem sir sa šećerom u prahu. U drugoj posudi, otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, pa je dodajte u smesu sa pavlakom i krem sirom. Dobro sjedinite sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu.
Sastavljanje torte: Ohlađeni biskvit presečete na dva dela. Na prvi sloj biskvita stavite tanki sloj fila i ravnomerno ga rasporedite. Zatim poređajte isečene banane na kremu. Pokrijte drugim slojem biskvita i nanesite ostatak fila na vrh torte.
Dekoracija: Ako želite, možete prekriti tortu čokoladnom glazurom i posuti seckanim lešnicima ili čokoladnim strugotinama.
Ostavite tortu da se hladi u frižideru najmanje 4 sata, a najbolje je da se ohladi preko noći.
Saveti: Ova torta je bogata, sočna i savršena za ljubitelje čokolade i banana!