Lagane i sočne Oranž štanglice – Kolač koji nestaje u trenu

Oranž štanglice

Ako voliš citrusne, osvježavajuće kolače koji se brzo spremaju, ovo je recept koji moraš probati! Mekane, sočne i prepune ukusa narandže, idealne su za svaku priliku.

Sastojci:

3 jaja
200 g šećera
100 ml ulja
200 ml soka od narandže
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
korica od jedne narandže (neprskane)
šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umuti jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodaj ulje, sok od narandže i naribanu koricu, pa kratko izmiksaj. Umiješaj prosijano brašno s praškom za pecivo i sjedini sve u glatku smjesu.

Izlij smjesu u manji pleh obložen papirom za pečenje i peci na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumeni i čačkalica izađe suha.

Kad se kolač ohladi, pospi ga šećerom u prahu, isijeci na štanglice i posluži uz omiljenu šolju kafe ili čaja.

BONUS RECEPT:

Najukusnije RAFAELO LEDENE KOCKE SA VIŠNJAMA 👌 Napokon sam nabavila recept; torta se prosto TOPI U USTIMA💥❗❗

RAFAELO LEDENE KOCKE S VIŠNJAMA: Ova torta je nevjerojatno vlažna, topi se u ustima i ostavlja sve željne recepta. Kombinacija Rafaelo kockica leda i višanja toliko je ukusna da ćete se teško zaustaviti samo na jednoj!

Ako ste ljubitelj kockica leda, ovaj recept će vam se jako svidjeti.

POTREBNE KOMPONENTE:

Što se tiče kolačića:

Za nadjev od vanilije potrebno vam je 6 bjelanjaka, 6 žlica šećera, 2,5 žlice brašna, 140 grama naribanog kokosa, 1/2 žličice praška za pecivo i 400 mililitara mlijeka.

Za pripremu nadjeva od višanja potrebna vam je 1 litra mlijeka, 3 pakovanja pudinga od vanilije, 6 žumanjaka, 10 žlica šećera, 2 pakiranja vanilin šećera i 250 grama maslaca.

Za šlag napravite 250 ml vode, 250 ml soka od višanja, 150 g šećera, 400 g višanja i 2 paketića smjese za puding od vanilije.

500 mililitara vrhnja, 100 grama šećera u prahu i 50 grama mliječne čokolade.

Koji su koraci za pripremu Raffaello torte s višnjama?

Istucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg, zatim umiješajte šećer i nastavite s mućenjem. Pomiješajte ovu smjesu s preostalim sastojcima, pazeći da se sve dobro sjedini. Smjesu izliti u tepsiju veličine 25×35 cm i peći na 170 stupnjeva 15 do 20 minuta. Nakon što je kora pečena preliti je vrućim mlijekom i ostaviti da se ohladi.

Pripremu nadjeva od vanilije započnite tako što ćete puding staviti u dublju zdjelu i pomiješati ga sa žumanjcima i vanilin šećerom. Dodati malu količinu mlijeka i umutiti smjesu zajedno sa šećerom. Zatim lagano zagrijte preostalo mlijeko na srednjoj vatri i umiješajte smjesu za puding. Neprestano miješati dok se smjesa ne zgusne, a zatim ostaviti da se puding potpuno ohladi.

Da biste napravili nadjev od višanja, pomiješajte vodu i šećer u loncu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Umutiti puding i sok od višanja. Kada sirup u loncu zavrije, umiješajte višnje i razmućeni puding. Pustite smjesu da se kuha nekoliko minuta dok se ne zgusne, a zatim sve pomiješajte pomoću uronjenog blendera.

Vruć fil od višanja ravnomjerno rasporedite po kori i ostavite da se ohladi. Dok se hladi umutiti slatko vrhnje sa šećerom u prahu. U posebnoj zdjeli umutite omekšali maslac pa umiješajte ohlađeni puding od vanilije i sve dobro izmiksajte.

Kremu od vanilije ravnomjerno rasporedite po nadjevu od višanja. Mliječnu čokoladu umiješajte u kremu i nanesite je na tortu. Ostavite sat vremena da se ohladi u hladnjaku, zatim narežite na kocke i poslužite.