Musaka rolat za koji će vam svi tražiti recept – 10 miliona ljudi je oduševljeno ovim jelom

Evo recepta za Rolovanu musaku sa krompirom, mlevenim mesom i sirom, koja donosi kreativni preokret u tradicionalnoj musaki!

Sastojci:

  • Za krompir:

    • 900 g krompira
    • 300 g sira (rendani)
    • 2 kašike ulja
  • Za nadjev:

    • 500 g mlevenog mesa (po izboru)
    • 2 kašike ulja
    • 1 crni luk
    • 3 zelene paprike
    • 3 čena belog luka
    • 2 kašike paradajz sosa
    • 1 kašičica paradajz paste
    • Malo peršuna
    • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. Priprema krompira:

    • Pleh od rerne obložite sa pek papirom i pospite sa rendanim sirom.
    • Krompir isecite na tanke kolutove, posolite i premažite sa 2 kašike ulja. Stavite krompir u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok krompir ne postane mek.
  2. Priprema nadjeva:

    • U tavi zagrejte 2 kašike ulja i propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast.
    • Dodajte mleveno meso i sitno seckane zelene paprike. Pržite dok meso ne postane smeđe.
    • Dodajte paradajz sos, paradajz pastu, mleveni beli luk i seckani peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu. Pržite još nekoliko minuta dok se sve dobro sjedini.
  3. Sastavljanje musake:

    • Izvadite krompir iz rerne i rasporedite ga po dnu pleha.
    • Preko krompira stavite rendani sir, zatim mleveno meso i ponovo pospite sa sirom.
    • Urolajte sve u oblik rolata.
  4. Završni korak:

    • Nakon što ste urolali musaku, pospite je sa seckanim peršunom i preostalim rendanim sirom.
    • Stavite je ponovo u rernu i pecite još 10 minuta na 200°C dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju i hrskavu koricu.

Posluživanje:

  • Izvadite iz rerne, isecite na kolutove i uživajte u savršenoj kombinaciji sočnog nadjeva i hrskave kore.

Ova rolovana musaka je savršen način da obogatite klasičan recept sa krompirom i mesom i učinite ga još ukusnijim i kreativnijim!