Evo recepta za Rolovanu musaku sa krompirom, mlevenim mesom i sirom, koja donosi kreativni preokret u tradicionalnoj musaki!
Sastojci:
-
Za krompir:
- 900 g krompira
- 300 g sira (rendani)
- 2 kašike ulja
-
Za nadjev:
- 500 g mlevenog mesa (po izboru)
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk
- 3 zelene paprike
- 3 čena belog luka
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica paradajz paste
- Malo peršuna
- So i biber po ukusu
Priprema:
-
Priprema krompira:
- Pleh od rerne obložite sa pek papirom i pospite sa rendanim sirom.
- Krompir isecite na tanke kolutove, posolite i premažite sa 2 kašike ulja. Stavite krompir u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok krompir ne postane mek.
-
Priprema nadjeva:
- U tavi zagrejte 2 kašike ulja i propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast.
- Dodajte mleveno meso i sitno seckane zelene paprike. Pržite dok meso ne postane smeđe.
- Dodajte paradajz sos, paradajz pastu, mleveni beli luk i seckani peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu. Pržite još nekoliko minuta dok se sve dobro sjedini.
-
Sastavljanje musake:
- Izvadite krompir iz rerne i rasporedite ga po dnu pleha.
- Preko krompira stavite rendani sir, zatim mleveno meso i ponovo pospite sa sirom.
- Urolajte sve u oblik rolata.
-
Završni korak:
- Nakon što ste urolali musaku, pospite je sa seckanim peršunom i preostalim rendanim sirom.
- Stavite je ponovo u rernu i pecite još 10 minuta na 200°C dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju i hrskavu koricu.
Posluživanje:
- Izvadite iz rerne, isecite na kolutove i uživajte u savršenoj kombinaciji sočnog nadjeva i hrskave kore.
Ova rolovana musaka je savršen način da obogatite klasičan recept sa krompirom i mesom i učinite ga još ukusnijim i kreativnijim!