NAJBRŽE MINI KIFLICE SA ZA 15 MINUTA: Stalno ih pravim na ovaj način

Potrebno je:

– 600 g brašna

– 25 g svježeg kvasca

– 1 kesica praška za pecivo

– 1 kašikica soli

– 100 ml ulja

– 1 časa kisele pavlake

– 200 ml mlijeka

– 1 jaje

– krupna so

Priprema:

U brašnu pomiješanom sa praškom za pecivo napravite udubljenje, izmrvite kvasac, stavite preko kašikicu šećera i zamijesite tijesto sa mlakim mlijekom, uljem, kiselom pavlakom i solju.

Zamijesite glatko tijesto i razvijte ga u krug sto veći mozete (moj je bio prečnika preko 50 cm). Isjecite krug na 32 trougla i umotajte kiflice.

Ostavite da se odmaraju dok se rerna ne zagrije na 200 stepeni, a onda premažite kiflice umučenim jajetom i pospite krupnom solju. Peći kiflice oko 15 minuta.

Izvor: domacirecepti.net

BONUS RECEPT:

Jednostavno dodajte ocat ❗️|Ovu tajnu zna samo nekolicina odabranih.|Jednostavan recept moje bake.

Ovaj cjeloviti kruh od lanenog sjemena, bogat vitalnim nutrijentima, predstavlja zdrav i domaći izbor. Spajanjem blagotvornih svojstava lanenih sjemenki s laganom teksturom prosijanog brašna i suptilnom notom slatkoće šećera, ovaj kruh služi kao izvrsna opcija za doručak, sendviče ili kao izvrstan dodatak bilo kojem omiljenom glavnom jelu.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

Za pripremu ovog recepta potrebni su sljedeći sastojci: 500 grama prosijanog brašna, 2 žlice lanenih sjemenki, 1 žličica soli, 8 grama suhog kvasca, 2 žlice šećera, 350 mililitara toplog mlijeka, 1 žličica praška za pecivo. , 1 žličica jabučnog octa, 1 jaje, 25 mililitara suncokretovog ulja i 50 grama omekšalog maslaca.

Koji su koraci za pripremu tako ukusnog kruha?

Za pripremu smjese kvasca, pomiješajte suhi kvasac s 1 žlicom šećera u maloj posudi. Umiješajte polovicu toplog mlijeka i ostavite smjesu da odstoji otprilike 10 minuta ili dok ne postane pjenasta.

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte suhe sastojke tako što ćete pomiješati prosijano brašno, laneno sjeme, sol i prašak za pecivo. Nakon toga nastavite s miješanjem mokrih sastojaka.

U posebnoj zdjeli pomiješajte preostalo toplo mlijeko, jabučni ocat, jaje, suncokretovo ulje i preostali šećer pa umutite smjesu. Nastavite s oblikovanjem tijesta.

Najprije umiješajte suhe sastojke, zatim dodajte mokre sastojke i temeljito promiješajte dok se potpuno ne sjedine. Nakon toga umiješajte pjenastu smjesu kvasca u tijesto, nastavljajući miješati dok ne dobijete kohezivno i čvrsto tijesto.

Tijesto, koje odlikuje glatka i elastična tekstura, potrebno je mijesiti na pobrašnjenoj površini oko 10 minuta. Nakon što ste namastili zdjelu, stavite tijesto unutra, pazeći da bude dobro obloženo.

Stavite vlažnu krpu preko zdjele i ostavite tijesto da se diže na toplom oko 1 sat, ili dok ne udvostruči volumen u odnosu na prvobitnu veličinu. Nakon što je vrijeme dizanja završilo, nastavite s oblikovanjem tijesta.

Nakon što tijesto završi proces dizanja, bitno je njime manipulirati kako biste oslobodili zarobljeni zrak. Nakon toga tijesto treba kratko obraditi i oblikovati u željeni oblik, bilo da se radi o jednoj štruci ili više manjih dijelova za pojedinačne kiflice.

U sljedećem koraku potrebno je pripremljeno tijesto položiti na podmazan pleh ili onaj koji je obložen papirom za pečenje.

Pokrijte tijesto i ostavite da se još jednom diže dodatnih 30 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu.
Najprije zagrijte pećnicu na temperaturu od 180 stupnjeva Celzijusa (ekvivalentno 350 stupnjeva Fahrenheita). Nakon toga nastavite s pečenjem kruha.

Kako biste postigli povoljan ishod, prije stavljanja u pećnicu površinu kruha namažite omekšalim maslacem. Pustite kruh da se peče u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 25 do 30 minuta, ili dok vrh ne dobije prekrasnu zlatnosmeđu boju i ne proizvodi šuplji zvuk pri kuckanju.

Nakon što izvadite svježe pečen kruh iz pećnice, ostavite ga da se ohladi na rešetki prije nego što nastavite s rezanjem. Razmatranja za posluživanje.

Kušajte ovaj tek pečeni kruh popraćen bogatim maslacem, divnim džemom ili slatkim medom. Može se koristiti za izradu slatkih sendviča, hrskavog tosta ili poslužiti kao izvrstan dodatak snažnim juhama i okrepljujućim salatama.