Najsočniji čokoladni kolač – Recept koji će vas oduševiti!

Ovaj čokoladni kolač s mekanim korama, bogatim čokoladnim filom i laganom dekoracijom je savršen za svaku priliku. Uz jednostavnu pripremu i bogat okus, sigurno će oduševiti vaše goste ili biti savršen užitak uz šalicu kave.

Sastojci:

Za 4 kore:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 3 žlice kakao praha

Za fil:

  • 8 dl mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade (ukupno 80 g)
  • 6 žlica šećera
  • 150 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade

Još:

  • 100 ml slatkog vrhnja

Za dekoraciju:

  • 150 g šlaga
  • 150 ml mlijeka
  • 50 g čokolade
  • 20 g margarina

Priprema:

1. Priprema kora:

  • Izmiksajte bjelanjke uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodajte jedno po jedno žumanjce.
  • U posebnoj posudi pomiješajte brašno i kakao, pa tu smjesu lagano umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
  • Sve sjedinite špatulom i od ove smjese ispecite 4 tanke kore na 180°C, oko 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade.

2. Priprema fila:

  • Pomiješajte 2 dl mlijeka, puding i šećer, a preostalih 6 dl mlijeka stavite da zakipi.
  • Kad mlijeko provri, zakuhajte smjesu od pudinga i miješajte dok se ne zgusne.
  • Maknite s vatre i umiješajte 100 g čokolade dok se ne otopi. Ostavite fil da se potpuno ohladi.
  • Izradite margarin sa šećerom u prahu i sjedinite ga s ohlađenim pudingom.
  • Posebno izmiksajte slatko vrhnje.

3. Slaženje torte:

  • U kalupu u kojem ste pekli kore slažite tortu: prva kora, sloj slatkog vrhnja, sloj čokoladnog fila i tako redom, završavajući zadnjom korom.
  • Svaku koru lagano poprskajte mlijekom.
  • Ostavite tortu u hladnjaku dva sata, a zatim je preokrenite na pladanj.

4. Dekoracija:

  • Izmiksajte šlag.
  • Otopite čokoladu s margarinom i tortu odozgo ukrasite čokoladnim preljevom.
  • Preostalom čokoladnom smjesom i šlagom završite dekoraciju po želji.

Savjet:

Ovaj kolač je izvanredan i vrlo dekorativan, idealan za svečane prilike. Pripremite ga unaprijed, jer se s vremenom okusi još bolje upijaju, a kore omekšaju, stvarajući savršen kontrast s bogatim čokoladnim filom.