Neodoljivo mekani i puni ukusa – Juneći šnicli u saftu

Sastojci:

  • 600 g junećih šnicli

  • 2 glavice crnog luka

  • 2 čena belog luka

  • 2 šargarepe

  • 1 kašika brašna

  • 1 kašika senfa

  • 200 ml goveđeg bujona ili vode

  • 100 ml belog vina (opciono)

  • 2 kašike ulja ili masti

  • So i biber po ukusu

  • 1 lovorov list

  • Malo sušenog timijana ili ruzmarina

Priprema:

Šnicle lagano izlupajte čekićem za meso, posolite i pobiberite sa obe strane.

U široj tavi zagrejte ulje ili mast, pa kratko propržite šnicle s obe strane da uhvate finu boju. Izvadite ih sa strane.

Na istoj masnoći propržite sitno seckani crni i beli luk dok ne postanu staklasti.

Dodajte rendanu šargarepu i nastavite da dinstate još par minuta.

Umešajte kašiku brašna i senf, dobro promešajte, pa sve zalijte bujonom i vinom.

Vratite šnicle u tavu, dodajte lovorov list i začine, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 1,5 sat, povremeno mešajući i dolivajući malo vode po potrebi.

Kad meso postane mekano i saft se fino zgusne, jelo je spremno za služenje.

Poslužite uz pire krompir, domaće njoke ili jednostavno uz parče hleba da pokupite sav onaj fini sos.

Bonus recept:

Domaći pire krompir – Savršen prilog za šnicle

Sastojci:

  • 600 g krompira

  • 50 g maslaca

  • 100 ml mleka

  • So po ukusu

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite na kocke i kuvajte u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša.

Procedite, dodajte maslac i polako dolivajte toplo mleko dok pasirate krompir.

Dobro umutite dok ne dobijete glatku i vazdušastu smesu.

Poslužite toplo uz juneće šnicle u saftu — kombinacija koja nikad ne omane!