Neven i maslinovo ulje – Proširene vene – Recept i Priprema

Proširene vene, i ako izgledaju jako loše mogu dovesti do mnogih zdravstvenih problema. Ako ne budete liječili svoje proširene vene mogu dovesti do stanja koje je poznato kao venska tromboza. Jedan od glavnih uzroka proširenih vena je slaba cirkuklacija. Srećom za vas postoji nekoliko prirodnih načina koji vam mogu pomoći u liječenju proširenih vena i poboljšanju cirkulacije. Maslinovo ulje i neven mogu biti od velike pomoći ako želite smanjiti proširene vene. U današnjem članku ćemo govoriti o ovome tretmanu i prirodnostima za vaše vene.

Ulje od nevena

Ulje od nevena i proširene vene

Maslinovo ulje i nvene – Protiv proširenih vena

Ova prirodna mješavina od maslinovog ulja i nevena vam može pomoći da smanjite proširene vene. Dva sastojka koja se koriste u ovoj mješavini imaju protuupalna, tonirajuća i umirujuća svojstva, koja nakon asorpcije kroz kožu smanjuju veličinu proširenih vena. Ujedno poboljšavaju cirkulaciju na mjestima gdje su se pojavile proširene vene. Kada kožu gdje su se pojavile proširene vene masirate sa ovom mješavinom, to poboljšava funkciju limfnog sustava. To će poboljšati uklanjanje toksina i tekućina koje otežavaju smanjenje proširenih vena.
Trebate znati da ovo nije čudotvorna lijek, ali sa drugim prirodnim tretmanima će vam pomoći u smanjenju proširenih vena.

Prednosti maslinovog ulja

Maslinovo ulje je sastojak koji se ističe zbog visokog sadržaja esencijalnih masnih kiselina, pored vitamina E i mineralnog sadržaja. Ove hranjive tvari pomažu u borbi protiv upale, potiču dobru cirkulaciju i stimuliraju istjerivanje otpadnih tvari. Njegov značajan doprinos omega 3 zdravih masti, poboljšava prolaz krvi kroz vene. Ovaj nutrijent, uz svoje antioksidante, smanjuje dilataciju vene i smiruje napetost povezanu s patogenozom proširenih vena.

Prednosti nevena

Cvjetovi Nevena imaju antikoagulans, protuupalno i analgetsko svojstvo. Kada se ta svojstva apsorbiraju, oni optimiziraju prolaz krvi kroz arterije. Stoljećima su korišteni kao tretman za upalne probleme , jer oni smanjuju oteklina tijekom vraćanja cirkulacije. Neven sadrži flavonoide, vitamin C i esencijalne minerale čija apsorpcija poboljšava tonicitet i proces regeneracije kože.
To je jedan od najboljih alternativnih lijekova protiv proširenih vena. To je zato što smiruje upalu kapilara, a olakšava povratak krvi u gornji dio tijela.

Kako možete pripremiti maslinovo ulje i neven za liječenje proširenih vena?

Za pripremu mješavine od maslinovog ulja i nevena protiv proširenih vena neće vam biti potrebno puno vremena. Savjetujemo da kupite 100% djevičansko maslinovo ulje.
Sastojci

  • 10 svježih cvjetova nevena
  • ¾ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja (150 ml)
  • Staklena bočica sa čepom

Način pripreme

  • Prvo nasjeckajte svježe cvjetove nevena i stavite ih u staklenu bočicu
  • Nakon toga prelijte ih sa maslinovim uljem i lagano miješajte. Neka maslinovo ulje prekrije cvjetove nevena.
  • Dobro zatvorite i ostavite na mračnom mjestu da stoji 10 dana
  • Nakon toga odvojite cjetove nevena od ulja (procjedite)
  • Dobiveno ulje koristite za liječenje proširenih vena

Kako koristiti ovaj tretman protiv proširenih vena?

Uzmite malo ove uljane mješavine i laganim kružnim pokretima umasirajte na mjestu gdje su se pojavile proširene vene. Najbolje je da to radite prije spavanja tako da se tokom noći može asorbirati kroz kožu. Ovaj tretman koristite 3 do 4 puta tjedno. Sigurni smo da ako imate problema sa proširenim venama ovaj tretman koristiti.