Nutella Jaffa Torta: Kremasti spoj čokolade i pomorandže koji je sve zaludio

Sastojci za koru:

  • 6 jaja

  • 6 kašika šećera

  • 6 kašika brašna

  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 300 g Nutelle

  • 200 g kisele pavlake

  • 200 g bele čokolade

  • 1 kašika nes kafe (po želji)

Sastojci za preliv:

  • 100 g tamne čokolade

  • 1 kašika ulja

Priprema:

  1. Priprema kore: Umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, a zatim dodajte žumanca i sve dobro sjedinite. Dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano promešajte. Smesu izliti u podmazan pleh i peći na 180°C oko 25 minuta, dok čačkalica ne izađe suva.

  2. Priprema kreme: U šerpi otopite belu čokoladu na pari, a potom je pomešajte sa Nutellom i kiselom pavlakom. Ako želite dodatnu dubinu ukusa, dodajte kašiku nes kafe. Sve dobro sjedinite i ostavite kremu da se ohladi.

  3. Sastavljanje torte: Kada je kora pečena i ohladila se, prerežite je na dva dela. Na donji deo stavite kremu i dobro je rasporedite. Poklopite sa gornjim delom kore.

  4. Priprema preliva: U šerpi otopite tamnu čokoladu sa kašikom ulja dok ne postane glatka. Prelijte tortu sa pripremljenim prelivom i ostavite da se stegne.

BONUS RECEPT:

Brzi čokoladni mus sa voćem

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade

  • 200 ml slatke pavlake

  • 1 kašičica vanilin šećera

  • 150 g svežeg voća po izboru (npr. jagode, maline, borovnice)

Priprema:

  1. Otopite tamnu čokoladu na pari i ostavite da se ohladi.

  2. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, pa je lagano pomešajte sa ohlađenom čokoladom.

  3. Servirajte u čašama i dekorirajte sa svežim voćem.

Ovaj čokoladni mus je brzi desert koji se lako pravi i savršen je za ljubitelje čokolade i voća!