Sastojci za koru:
-
6 jaja
-
6 kašika šećera
-
6 kašika brašna
-
1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
-
300 g Nutelle
-
200 g kisele pavlake
-
200 g bele čokolade
-
1 kašika nes kafe (po želji)
Sastojci za preliv:
-
100 g tamne čokolade
-
1 kašika ulja
Priprema:
-
Priprema kore: Umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, a zatim dodajte žumanca i sve dobro sjedinite. Dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano promešajte. Smesu izliti u podmazan pleh i peći na 180°C oko 25 minuta, dok čačkalica ne izađe suva.
-
Priprema kreme: U šerpi otopite belu čokoladu na pari, a potom je pomešajte sa Nutellom i kiselom pavlakom. Ako želite dodatnu dubinu ukusa, dodajte kašiku nes kafe. Sve dobro sjedinite i ostavite kremu da se ohladi.
-
Sastavljanje torte: Kada je kora pečena i ohladila se, prerežite je na dva dela. Na donji deo stavite kremu i dobro je rasporedite. Poklopite sa gornjim delom kore.
-
Priprema preliva: U šerpi otopite tamnu čokoladu sa kašikom ulja dok ne postane glatka. Prelijte tortu sa pripremljenim prelivom i ostavite da se stegne.
BONUS RECEPT:
Brzi čokoladni mus sa voćem
Sastojci:
-
200 g tamne čokolade
-
200 ml slatke pavlake
-
1 kašičica vanilin šećera
-
150 g svežeg voća po izboru (npr. jagode, maline, borovnice)
Priprema:
-
Otopite tamnu čokoladu na pari i ostavite da se ohladi.
-
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, pa je lagano pomešajte sa ohlađenom čokoladom.
-
Servirajte u čašama i dekorirajte sa svežim voćem.
Ovaj čokoladni mus je brzi desert koji se lako pravi i savršen je za ljubitelje čokolade i voća!