OVAKAV RECEPT SPREMANJA GULAŠA JE HIT: Moram ga podijeliti s vama, oduševit će vas svaki zalogaj!

Recept za gulaš:

Sastojci:

  • 600 g junećeg buta
  • 2 glavice luka
  • 3 čena češnjaka
  • Sol, papar
  • 1 žlica Vegete
  • 0,5 žličice mljevene crvene paprike (po želji)
  • 5 dl pasirane rajčice
  • 1,5 l vode
  • Lovorov list
  • Peršin
  • 1 žlica krušnih mrvica

Priprema:

  1. Luk i češnjak sitno nasjeckati ili usitniti u sjeckalici. Popržiti ih na malo ulja uz povremeno podlijevanje vodom kako ne bi zagorjeli.
  2. Dodati meso narezano na kockice, posoliti, popapriti i pržiti dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju.
  3. Umiješati Vegetu, peršin i lovorov list. Promiješati par minuta.
  4. Dodati pasiranu rajčicu i vodu tako da razina tekućine bude prst-dva iznad mesa.
  5. Kuhati 40 minuta do sat vremena, povremeno miješajući.
  6. Pred kraj kuhanja dodati žlicu krušnih mrvica i kuhati još 10-15 minuta kako bi se gulaš dodatno zgusnuo.

Posluživanje:
Gulaš se može poslužiti s tjesteninom, pire krumpirom ili palentom. Za gušći gulaš, smanjiti količinu vode za pola litre i izostaviti krušne mrvice.

BONUS:

Otkrijte slatke mogućnosti brokule s ovim slatkim kolačem od brokule i gljiva, upotpunjenim baršunastim umakom od kopra.

Ovaj je recept savršen za one užurbane radne večeri kada trebate brzu i hranjivu večeru. Nudi divan okus koji će brokulu učiniti omiljenim izborom, osiguravajući zadovoljavajući obrok.

Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: jedna glavica brokule narezana na cvjetiće; 400 grama narezanih gljiva; 20 grama maslaca; maslinovo ulje za pirjanje; sol i crni papar na okus; šaka nasjeckanog vlasca; dva mljevena češnja češnjaka; tri jaja za povezivanje; 240 ml (1 čaša) mlijeka; šest žlica grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, podijeljeno; četiri žlice brašna; jedna čajna žličica praška za pecivo; prstohvat suhog ili svježeg bosiljka; 100 grama ribanog sira (po vašem izboru); sir mozzarella po želji za preljev; krušne mrvice za preljev; jedan kiseli krastavac, izrezan na kockice; i šaka nasjeckanog kopra.

Za kremasti umak od kopra pomiješajte 2 žlice grčkog jogurta s 1 mljevenim režnjem češnjaka i dodajte kopar po želji.

Za početak zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Zatim cvjetiće brokule uronite u kipuću vodu začinjenu solju i ostavite da se blanširaju 15 minuta.

Za kuhanje gljiva u tavi zagrijte kombinaciju maslaca, maslinovog ulja, soli, papra i vlasca te ih pirjajte dok ne postanu mekane.

Pomiješajte sastojke u zdjeli: jaja, mlijeko, 4 žlice jogurta, brašno, prašak za pecivo, sol, papar i bosiljak pomiješajte.

Da biste izradili tijesto, započnite tako da ocijedite brokulu i prebacite je u posudu za pečenje. Nastavite s posipanjem šampinjona po brokuli, pa cijelu smjesu prekrijte tijestom. Na kraju obilato pospite sirom i krušnim mrvicama.

Da biste dobili zlatno smeđu nijansu, smjesu stavite u pećnicu i pecite otprilike 40 minuta. Istovremeno pripremite umak tako što ćete pomiješati jogurt, češnjak, kopar i krastavac.