Pileće domaće kocke za supu – Bez hemikalija, zdrave i ukusne

Ove domaće kocke za supu su pravi način da uživate u bogatstvu prirodnih okusa i nutritivnih vrednosti, bez hemikalija i aditiva. Pripremajući vlastite kocke, možete biti sigurni u kvalitet i zdravlje svakog sastojka koji koristite. Ovaj recept donosi jednostavan, ukusan i zdrav dodatak za vašu supu.

Sastojci:

  • 180 g piletine
  • 2 mala luka (oko 180 g)
  • 400 g oguljene mrkve
  • 1 pastrnak
  • 100 g celera
  • 80 g poriluka
  • 3 češnja češnjaka
  • Svježe lišće peršuna
  • 80-100 ml vode
  • 50-80 g soli
  • Na vrh žličice kurkume

Priprema:

  1. Priprema povrća i mesa:

    • Piletinu operite i iseckajte na male komade.
    • Očišćeni luk, mrkvu, pastrnak, celer i poriluk sitno iseckajte.
    • Češnjak sitno iseckajte, a peršun sitno iseckajte ili, ako želite, ostavite u većim grančicama za lakše odstranjivanje kasnije.
  2. Kuvanje:

    • U većem loncu zagrejte malo vode (oko 100 ml) i stavite piletinu da se kuva.
    • Dodajte iseckano povrće i češnjak, pa sve kuvajte na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša i piletina se skuva.
    • Dodajte kurkumu i sve dobro promešajte.
  3. Miksanje:

    • Kada su svi sastojci skuvani i mekani, izvadite sve iz lonca i stavite u blender.
    • Dodajte soli (po ukusu) i sve dobro sameljite u glatku smesu.
  4. Formiranje kocki:

    • Iz smese oblikujte male kuglice ili stavite smesu u kockasti kalup i ostavite da se stvrdne u frižideru.
  5. Korišćenje:

    • Kada želite koristiti kocke, dodajte 1-2 kocke u vruću supu, uz dodatno posoliti po ukusu jer kocke nisu preslane.

Saveti:

  • Možete čuvati ove kocke u frižideru nekoliko dana ili ih zamrznuti za dužu upotrebu.
  • Za još bogatiji okus, dodajte začine po vašem izboru, poput majčine dušice, lovorovog lista ili biber.

Ovaj domaći recept je odličan način da obogatite svoje supe i jela, a znate tačno šta se nalazi u svakom zalogaju. Ukusne su, zdrave i prirodne!