Ove domaće kocke za supu su pravi način da uživate u bogatstvu prirodnih okusa i nutritivnih vrednosti, bez hemikalija i aditiva. Pripremajući vlastite kocke, možete biti sigurni u kvalitet i zdravlje svakog sastojka koji koristite. Ovaj recept donosi jednostavan, ukusan i zdrav dodatak za vašu supu.
Sastojci:
- 180 g piletine
- 2 mala luka (oko 180 g)
- 400 g oguljene mrkve
- 1 pastrnak
- 100 g celera
- 80 g poriluka
- 3 češnja češnjaka
- Svježe lišće peršuna
- 80-100 ml vode
- 50-80 g soli
- Na vrh žličice kurkume
Priprema:
-
Priprema povrća i mesa:
- Piletinu operite i iseckajte na male komade.
- Očišćeni luk, mrkvu, pastrnak, celer i poriluk sitno iseckajte.
- Češnjak sitno iseckajte, a peršun sitno iseckajte ili, ako želite, ostavite u većim grančicama za lakše odstranjivanje kasnije.
-
Kuvanje:
- U većem loncu zagrejte malo vode (oko 100 ml) i stavite piletinu da se kuva.
- Dodajte iseckano povrće i češnjak, pa sve kuvajte na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša i piletina se skuva.
- Dodajte kurkumu i sve dobro promešajte.
-
Miksanje:
- Kada su svi sastojci skuvani i mekani, izvadite sve iz lonca i stavite u blender.
- Dodajte soli (po ukusu) i sve dobro sameljite u glatku smesu.
-
Formiranje kocki:
- Iz smese oblikujte male kuglice ili stavite smesu u kockasti kalup i ostavite da se stvrdne u frižideru.
-
Korišćenje:
- Kada želite koristiti kocke, dodajte 1-2 kocke u vruću supu, uz dodatno posoliti po ukusu jer kocke nisu preslane.
Saveti:
- Možete čuvati ove kocke u frižideru nekoliko dana ili ih zamrznuti za dužu upotrebu.
- Za još bogatiji okus, dodajte začine po vašem izboru, poput majčine dušice, lovorovog lista ili biber.
Ovaj domaći recept je odličan način da obogatite svoje supe i jela, a znate tačno šta se nalazi u svakom zalogaju. Ukusne su, zdrave i prirodne!