Tražite li ideju za brz i ukusan obrok, razmislite o pripremi pilećih šnicla s krumpirom. Ovo jelo nevjerojatno je jednostavno za pripremu, a dok se peče u pećnici, lako možete smućkati juhu i svježu salatu te u tren oka napraviti kompletan ručak.
POTREBNI SASTOJCI SU SLEDEĆI:
Za ovaj recept potrebno vam je 500 grama pilećeg filea, 700-800 grama krompira, suvi začini, so, biber, 2 jaja, 200 mililitara kiselog vrhnja, 50 mililitara ulja i 20 grama putera.
KAKO PRIPREMITI PILEĆE ŠNICLE NA KROMPIRU?
Započnite s guljenjem krumpira, pazite da bude temeljito opran prije nego što ga nastavite s rezanjem na ploške debljine pola centimetra. Nakon što ste ga narezali, obilno začinite solju i nastavite s posipanjem kombinacije suhih začina po krumpiru.
Pileći file narežite na komade poput odreska i obilno začinite mješavinom suhih začina, soli i malo papra.
Premažite maslacem površinu posude za pečenje ili alternativne posude za pečenje.
Dobro začinjene krumpire ravnomjerno rasporedite po dnu posude i pazite da budu premazani. Stavite pileće šnicele na krumpir, a zatim dobro pokrijte posudu aluminijskom folijom ili poklopcem koji dobro pristaje.
Smjesu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 30 minuta.
Kada je to gotovo, izvadite posudu iz pećnice i uklonite foliju ili poklopac.
Umutite jaja i vrhnje, pa smjesu prebacite u zdjelu. Posudu vratite u pećnicu nepoklopljenu i pecite još 15 minuta na 180 stupnjeva C dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
BONUS:
Nježna i ukusna, idealna za jutro… Peciva koja se na mom stolu pojave barem tjedno…
Ovaj jednostavan recept pripremam tjedno! Pahuljasto je i ukusno, što ga čini idealnim za doručak.
Potrebne komponente za pecivo navedene su u nastavku:
Potrebni sastojci za kiflice su: 1 jaje, 150 ml toplog mlijeka, 8 g suhog kvasca, 2 žlice šećera, 8 g vanilin šećera, 2 žlice suncokretovog ulja, 400 g brašna, 1/2 žličice soli. , 1 žlica maslaca i 1/2 žličice praška za pecivo.
Za preljev:
150 ml mlijeka, 2 žlice šećera, 2 žlice kukuruznog škroba, 1 žumanjak i 8 grama vanilin šećera.
Za nadjev:
Čokoladni komadići i žumanjak.
Kakav je proces pripreme kiflica?
U zdjeli za miješanje pomiješajte jaja, toplo mlijeko, suhi kvasac, šećer, suncokretovo ulje i vanilin šećer miješajući ih dok se potpuno ne sjedine. Polako dodajte brašno, sol i prašak za pecivo u mokru smjesu, miješajući dok se ne formira tijesto.
Stavite tijesto na površinu posutu brašnom i mijesite dok ne postane glatko i elastično. Tijesto prebacite u zdjelu koju ste namastili, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči, što bi trebalo trajati oko 1 sat.
Dok se tijesto diže, krenite s pripremom kreme. U loncu pomiješajte mlijeko, šećer, kukuruzni škrob i žumanjke. Ovu smjesu kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Kad se zgusne, maknite s vatre i umiješajte vanilin šećer. Ostavite kremu da se ohladi.
Stavite pećnicu da se zagrije na 180°C (350°F). Pripremite pleh tako da ga namastite ili obložite papirom za pečenje.
Dignuto tijesto pritisnite i izrežite na jednake dijelove. Svaki dio oblikujte u kuglu i posložite u pripremljenu tepsiju.
Kiflice premažite smjesom od razmućenog žumanjka i na vrh dodajte komadiće čokolade. Stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 15 do 20 minuta, ili dok ne porumene i ne porumene.
Izvadite kiflice iz pećnice i ostavite ih da se kratko ohlade prije posluživanja. Sparite ih pripremljenom kremom. Uživajte u mekim i ukusnim kiflicama za doručak prelivenim kremastim okusom!