Piletina sa povrćem i saftom
Ova piletina sa povrćem je jednostavan, a ukusan obrok koji je idealan za porodicu ili goste. Sočna piletina u kombinaciji sa bogatim povrćem i aromatičnim začinima stvoriće savršen saft, a cela kombinacija će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Sastojci:
- Pileća prsa (oko 500 g)
- 1 luk (narezati)
- 2 šargarepe (narezati)
- 1 koren celera (narezati)
- 50 ml paradajz sosa
- Peršun (po ukusu, iseckan)
- Grašak iz konzerve (oko 200 g)
- Ulje i maslinovo ulje (za prženje)
- So, biber, suvi začin, paprika (po ukusu)
- Brašno (za uvaljivanje mesa)
Priprema:
-
Mariniranje piletine:
- Narezana pileća prsa začinite sa uljem, maslinovim uljem, solju, bibrom, suho začinom i paprikom.
- Ostavite piletinu da se marinira 30 minuta (ili čak preko noći u frižideru, ako imate više vremena).
-
Priprema povrća:
- Dok se piletina marinira, pripremite povrće: luk, mrkvu i koren celera narežite na kockice ili kolutove, po želji.
-
Prženje piletine:
- U tavi zagrejte malo ulja i maslinovog ulja.
- Piletinu prvo uvaljajte u brašno i propržite je u tavi 5 minuta, da dobije lepu zlatnu boju s obe strane.
- Izvadite piletinu iz tave i stavite je na stranu.
-
Dinstanje povrća:
- U istoj tavi, na preostalom ulju, propržite luk, mrkvu i koren celera 10 minuta, dok povrće ne omekša i dobije lepu boju.
-
Dodavanje paradajza i tečnosti:
- Dodajte 50 ml paradajz sosa i začinite po ukusu.
- Skuvajte još minut, a zatim dolijte oko 300 ml vode.
-
Dinstanje piletine:
- Vratite proprženu piletinu u tavu sa povrćem i tečnošću.
- Pokrijte i dinstajte još 20 minuta na srednjoj vatri, povremeno mešajući i dodajući po potrebi još malo vode.
-
Završni koraci:
- Na kraju, dodajte iseckani peršun i grašak iz konzerve.
- Ostavite da se sve dinsta još 5 minuta dok grašak ne postane topao.
Posluživanje:
Ova jela možete poslužiti sa kuvanim krompirom, pirinčem ili čak samo sa hrskavim hlebom za uživanje u saftu.
Uživajte u ovom jednostavnom, ali prepunom ukusa jelu!