Piletina u najljepšem saftu sa povrćem – Provjereno dobar recept

Piletina sa povrćem i saftom

Ova piletina sa povrćem je jednostavan, a ukusan obrok koji je idealan za porodicu ili goste. Sočna piletina u kombinaciji sa bogatim povrćem i aromatičnim začinima stvoriće savršen saft, a cela kombinacija će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Sastojci:

  • Pileća prsa (oko 500 g)
  • 1 luk (narezati)
  • 2 šargarepe (narezati)
  • 1 koren celera (narezati)
  • 50 ml paradajz sosa
  • Peršun (po ukusu, iseckan)
  • Grašak iz konzerve (oko 200 g)
  • Ulje i maslinovo ulje (za prženje)
  • So, biber, suvi začin, paprika (po ukusu)
  • Brašno (za uvaljivanje mesa)

Priprema:

  1. Mariniranje piletine:

    • Narezana pileća prsa začinite sa uljem, maslinovim uljem, solju, bibrom, suho začinom i paprikom.
    • Ostavite piletinu da se marinira 30 minuta (ili čak preko noći u frižideru, ako imate više vremena).
  2. Priprema povrća:

    • Dok se piletina marinira, pripremite povrće: luk, mrkvu i koren celera narežite na kockice ili kolutove, po želji.
  3. Prženje piletine:

    • U tavi zagrejte malo ulja i maslinovog ulja.
    • Piletinu prvo uvaljajte u brašno i propržite je u tavi 5 minuta, da dobije lepu zlatnu boju s obe strane.
    • Izvadite piletinu iz tave i stavite je na stranu.
  4. Dinstanje povrća:

    • U istoj tavi, na preostalom ulju, propržite luk, mrkvu i koren celera 10 minuta, dok povrće ne omekša i dobije lepu boju.
  5. Dodavanje paradajza i tečnosti:

    • Dodajte 50 ml paradajz sosa i začinite po ukusu.
    • Skuvajte još minut, a zatim dolijte oko 300 ml vode.
  6. Dinstanje piletine:

    • Vratite proprženu piletinu u tavu sa povrćem i tečnošću.
    • Pokrijte i dinstajte još 20 minuta na srednjoj vatri, povremeno mešajući i dodajući po potrebi još malo vode.
  7. Završni koraci:

    • Na kraju, dodajte iseckani peršun i grašak iz konzerve.
    • Ostavite da se sve dinsta još 5 minuta dok grašak ne postane topao.

Posluživanje:

Ova jela možete poslužiti sa kuvanim krompirom, pirinčem ili čak samo sa hrskavim hlebom za uživanje u saftu.

Uživajte u ovom jednostavnom, ali prepunom ukusa jelu!