Preukusna torta „Ptičije Mleko“ – Neodoljivi spoj lagane kreme i sočne kore

Sastojci za koru:

  • 6 jaja

  • 6 kašika šećera

  • 6 kašika brašna

  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mleka

  • 3 kašike brašna

  • 150 g šećera

  • 1 vanilin šećer

  • 200 g margarina

  • 200 g bele čokolade

Priprema:

Priprema kore: Umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte žumanca i lagano promešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite u glatku smesu. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.

Priprema kreme: U šerpi, pomešajte mleko, šećer i vanilin šećer. Stavite na umerenu temperaturu i mešajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte brašno i kuvajte dok ne dobijete gustu kremu. Uklonite sa vatre i dodajte margarin i belu čokoladu, mešajući dok se ne otopi i sve sjedini. Ostavite kremu da se ohladi.

Sastavljanje torte: Ohlađenu koru prelijte pripremljenom kremom. Ostavite da se ohladi i stegne.

Dekoracija (opciono): Preporučuje se da tortu dekorirate šlagom ili rendanom belom čokoladom, ali možete je ostaviti jednostavnom.

BONUS RECEPT:

Lagana voćna salata sa medom i limunom

Sastojci:

  • 1 jabuka

  • 1 banana

  • 100 g grožđa

  • 1 narandža

  • 1 kašičica meda

  • Sok od 1 limuna

Priprema:

  1. Operite i očistite voće, a zatim ga isecite na male komade.

  2. Stavite voće u veliku činiju, dodajte med i limunov sok, pa sve dobro promešajte.

  3. Poslužite odmah ili ostavite u frižideru da se ohladi.

Takođe, ova voćna salata je savršen osvežavajući desert ili užina!