Sastojci za koru:
-
6 jaja
-
6 kašika šećera
-
6 kašika brašna
-
1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
-
500 ml mleka
-
3 kašike brašna
-
150 g šećera
-
1 vanilin šećer
-
200 g margarina
-
200 g bele čokolade
Priprema:
Priprema kore: Umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte žumanca i lagano promešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite u glatku smesu. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Priprema kreme: U šerpi, pomešajte mleko, šećer i vanilin šećer. Stavite na umerenu temperaturu i mešajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte brašno i kuvajte dok ne dobijete gustu kremu. Uklonite sa vatre i dodajte margarin i belu čokoladu, mešajući dok se ne otopi i sve sjedini. Ostavite kremu da se ohladi.
Sastavljanje torte: Ohlađenu koru prelijte pripremljenom kremom. Ostavite da se ohladi i stegne.
Dekoracija (opciono): Preporučuje se da tortu dekorirate šlagom ili rendanom belom čokoladom, ali možete je ostaviti jednostavnom.
BONUS RECEPT:
Lagana voćna salata sa medom i limunom
Sastojci:
-
1 jabuka
-
1 banana
-
100 g grožđa
-
1 narandža
-
1 kašičica meda
-
Sok od 1 limuna
Priprema:
-
Operite i očistite voće, a zatim ga isecite na male komade.
-
Stavite voće u veliku činiju, dodajte med i limunov sok, pa sve dobro promešajte.
-
Poslužite odmah ili ostavite u frižideru da se ohladi.
Takođe, ova voćna salata je savršen osvežavajući desert ili užina!