Prirodni lijekovi za duže trepavice

Sa prolaskom vremena, trepavice postaju tanje i kraće zbog procesa gubitka i regeneracije. Na tržištu i u salonima ljepote dostupni su razni tretmani za savršene i duže trepavice. Međutim, zahvaljujući hranjivim tvarima koje možete pronaći u svakodnevnim kućnim proizvodima, možete postići iste rezultate s našim prirodnim lijekovima za duže trepavice. Ako želite zdravije i duže trepavice, trebate se svakodnevno brinuti o njima. Nemojte koristiti previše maskare, nemojte pretjerano trljati oči osim ako su vam trepavice vrlo guste i izbjegavajte upotrebu uvijača za trepavice. Nije rijetkost da taj proizvod zapravo oštećuje trepavice. Pažljivo uklonite šminku jer su trepavice vrlo krhke i nagli pokreti mogu izazvati njihovo lako ispadanje. U nastavku ćemo vam pokazati nekoliko recepata i prirodnih lijekova koji će vam pomoći u njezi trepavica.

Prirodni tretmani i lijekovi za duže trepavice

Maslinovo ulje

To je bolje od bilo čega drugog za čišćenje folikula trepavica i uklanjanje svega što ih onečišćuje. To će potaknuti proces rasta. Koristite pamučnu kuglicu da svaku večer prije spavanja nanesete ulje, a zatim uklonite sljedeće jutro.

Ricinusovo ulje

Zahvaljujući svojstvima ricinusovog ulja, ono hidratizira i jača trepavice, potičući njihov rast. Kao i maslinovo ulje, nanesite ga prije spavanja, a zatim uklonite sljedeće jutro. Također možete koristiti praznu maskaru, ulijte ricinusovo ulje u nju i nanesite ga na trepavice.

Kamilica

Prvo operite lice i uklonite šminku. Zatim prokuhajte nekoliko cvjetova kamilice u loncu. Nakon što se malo ohladi, umočite pamučnu kuglicu u to i protrljajte preko trepavica. Ovi lijekovi za duže trepavice moraju se ponavljati svakodnevno jer nećete primijetiti rezultate preko noći. Ako budete dosljedni, rezultate ćete primijetiti za otprilike mjesec dana.

Sok od mrkve, naranče i oraha

Još jedan od naših lijekova za duže trepavice je ovaj ukusan sok. Sastojci sadrže visoku količinu vitamina koji će pomoći u njegovanju trepavica. Pomiješajte šest mrkvi, četiri naranče i jednu žlicu oraha. Iscijedite sastojke i pijte tijekom jutra tijekom dva mjeseca.

Podrežite trepavice

Kao i kosu, podrezivanje samo vrhova trepavica može potaknuti njihov rast.

Konzumirajte namirnice bogate keratinom

Keratin je jedna od glavnih hranjivih tvari koje održavaju kosu zdravom. Zato trebate jesti namirnice bogate proteinima, poput piletine, ribe, jaja, riže i mahunarki.

Vitamin C

Vitamin C pomaže u jačanju kostiju i kose. Jedite naranče, kivi, papaju, jagode, limun, dinju i druge voće i povrće koje sadrže visoke razine vitamina C.

Četkanje trepavica

Kao i kosu, svakodnevno četkanje trepavica potiče rast. To radite svaku noć prije nanošenja ulja. Zapamtite da četkicu držite vrlo čistom.

Nemojte konzumirati masnoće

Ono što konzumirate može utjecati na normalne tjelesne procese. Na primjer, pretjerana konzumacija masne hrane usporava rast trepavica. Održavajte se zdravima tako što ćete jesti puno voća i povrća.

Ako primijetite da vam trepavice više opadaju nego što je normalno, trebate posjetiti dermatologa kako bi vam propisao tretman. Ovi savjeti su izvrsni za postizanje sjajnijih, jačih i dužih trepavica, ali moguće je da imate infekciju ili neku drugu bolest koja uzrokuje da trepavice budu slabije i manje zdrave.