Evo recepta za ukusnu tortu sa malinama i maskarpone sirom:
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mljevenog keksa
- 150 g mljevenih badema
- 100 g otopljenog putera
- 100 ml mlijeka
Za sloj sa malinama:
- 2 kašike vode
- 450 g malina
- 2 kašike šećera
- 1 kašika gustina
Za kremu:
- 500 g maskarpone sira
- 400 ml kondenzovanog mlijeka
- 20 g vanilija šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 1 želatin
- 150 g kokosovog brašna
Priprema:
Kora:
- U velikoj posudi, pomešajte mljeveni keks i mljevene bademe.
- Dodajte otopljeni puter i mlijeko, pa sve dobro izmešajte.
- Smjesu utisnite u dno kalupa (26 cm) i poravnajte, tako da dobijete ravnu podlogu.
- Stavite u frižider da se stegne dok pripremate ostatak.
Sloj sa malinama:
- U maloj posudi, pomešajte gustin i vode i dobro izmešajte.
- U šerpi stavite maline, šećer i kuvajte na srednjoj vatri dok ne počnu da puštaju sok.
- Dodajte gustin i nastavite da kuvate još oko 3 minuta, dok smesa ne postane gusta.
- Ovu smesu rasporedite preko kore i vratite u frižider da se malo ohladi.
Krema:
- U velikoj posudi, mikserom umutite maskarpone i kondenzovano mlijeko sa vanilija šećerom.
- U drugoj posudi, umutite slatku pavlaku do čvrstog šlaga.
- U smesu od sira dodajte umutenu pavlaku, dobro sjedinite, pa dodajte želatin (prethodno pripremljen prema uputstvu na pakovanju) i kokosovo brašno.
- Rasporedite ovu kremu preko sloja sa malinama.
Finalni koraci:
- Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći, kako bi se dobro stegnula.
- Pre serviranja, po želji možete ukrasiti sa još malina ili kokosovim brašnom.
Uživanje:
- Ova torta je osvežavajuća, bogata i kremasta, idealna za letnje dane ili posebne prilike. Uživajte!