RAFFAELLO TORTA S MALINAMA: Snajka pravi ovo svaki put kad poželi nešto brzo i ukusno!

Evo recepta za ukusnu tortu sa malinama i maskarpone sirom:

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 150 g mljevenih badema
  • 100 g otopljenog putera
  • 100 ml mlijeka

Za sloj sa malinama:

  • 2 kašike vode
  • 450 g malina
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika gustina

Za kremu:

  • 500 g maskarpone sira
  • 400 ml kondenzovanog mlijeka
  • 20 g vanilija šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 želatin
  • 150 g kokosovog brašna

Priprema:

Kora:

  1. U velikoj posudi, pomešajte mljeveni keks i mljevene bademe.
  2. Dodajte otopljeni puter i mlijeko, pa sve dobro izmešajte.
  3. Smjesu utisnite u dno kalupa (26 cm) i poravnajte, tako da dobijete ravnu podlogu.
  4. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate ostatak.

Sloj sa malinama:

  1. U maloj posudi, pomešajte gustin i vode i dobro izmešajte.
  2. U šerpi stavite maline, šećer i kuvajte na srednjoj vatri dok ne počnu da puštaju sok.
  3. Dodajte gustin i nastavite da kuvate još oko 3 minuta, dok smesa ne postane gusta.
  4. Ovu smesu rasporedite preko kore i vratite u frižider da se malo ohladi.

Krema:

  1. U velikoj posudi, mikserom umutite maskarpone i kondenzovano mlijeko sa vanilija šećerom.
  2. U drugoj posudi, umutite slatku pavlaku do čvrstog šlaga.
  3. U smesu od sira dodajte umutenu pavlaku, dobro sjedinite, pa dodajte želatin (prethodno pripremljen prema uputstvu na pakovanju) i kokosovo brašno.
  4. Rasporedite ovu kremu preko sloja sa malinama.

Finalni koraci:

  1. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći, kako bi se dobro stegnula.
  2. Pre serviranja, po želji možete ukrasiti sa još malina ili kokosovim brašnom.

Uživanje:

  • Ova torta je osvežavajuća, bogata i kremasta, idealna za letnje dane ili posebne prilike. Uživajte!