Sastojci:
-
200g mlevenih keksa
-
150g otopljenog maslaca
-
300g krem sira
-
300ml slatke pavlake
-
150g prah šećera
-
200g lješnjaka (preprženih)
-
100g žele bombona (po izboru)
-
100g čokolade za preliv
-
1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
-
Priprema kore: Mlevene kekse pomešajte sa otopljenim maslacem i dobro izmešajte dok ne dobijete smesu koja podseća na vlažan pesak. Smjesu stavite u kalup za tortu sa papirom za pečenje i dobro pritisnite da se izravna. Stavite u frižider na 30 minuta kako bi se stegnula.
-
Priprema kremastog fila: Umutite krem sir sa slatkom pavlakom, prah šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prepržene lješnjake i dobro promešajte. Ovu smesu prelijte preko ohlađene kore i poravnajte površinu. Ponovo stavite u frižider na najmanje 2 sata.
-
Priprema prelivanja i dekoracije: Otopite čokoladu na pari i prelijte je po vrhu torte. Ostavite da se ohladi i stegne. Zatim, dekorirajte tortu žele bombonima po izboru za dodatni šarenil i ukus.
-
Služite: Kada je torta potpuno stegnuta, izvadite iz frižidera, pažljivo je izvadite iz kalupa i narežite na porcije. Uživajte u kremastoj poslastici koja spaja nesvakidašnje sastojke.
BONUS RECEPT:
Lemon Curd Torta: Savršen spoj kisele i slatke arome
Sastojci:
-
200g keksa
-
100g otopljenog maslaca
-
250ml limunovog soka
-
150g šećera
-
4 jaja
-
50g maslaca
-
200ml slatke pavlake
Priprema:
-
Mlevene kekse pomešajte sa otopljenim maslacem i utisnite u dno kalupa. Stavite u frižider na 30 minuta.
-
U šerpi zagrejte limunov sok sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Dodajte jaja i kuvajte na srednjoj vatri dok se smesa ne zgusne.
-
Ostavite smesu da se ohladi, a zatim pomešajte sa maslacem. Prelijte preko kore i ostavite u frižideru da se stegne.
-
Umutite pavlaku i stavite je na vrh torte kao završni sloj.