Savršen ručak u nekoliko koraka – Punjenje paprike s krompirom koje će oduševiti!

Recept za savršene punjene paprike s povrćem i maslacem

Ovaj jednostavan recept donosi savršen spoj okusa i tekstura. Uz dodatak maslaca, svježih začina i povrća, obrok će biti bogat okusa i mirisa koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje hrane. Brzo pripremljene i pečene do zlatne boje, ove punjene paprike bit će vaše omiljeno jelo.

Sastojci:

  • 1,2 kg krompira
  • 2 mrkve
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 čena bijelog luka
  • 2 kašičice suhog začina (ili po ukusu)
  • Biber po želji
  • 50 g istopljenog maslaca
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 100 ml povrtnog temeljca (ili vode)
  • 6–8 paprika (ovisno o veličini)

Priprema:

  1. Krompir, mrkvu, crveni i bijeli luk sitno isjeckajte (kako bi se brže ispekli). Stavite ih u veliku zdjelu.
  2. Dodajte 2 kašičice suhog začina, biber po želji, istopljeni maslac i maslinovo ulje. Dobro promiješajte da se povrće ravnomjerno obloži začinima.
  3. Očistite paprike, odrežite vrhove i pažljivo ih napunite smjesom od povrća.
  4. Uklonite višak smjese i ostavite je za kasnije.
  5. Premažite tepsiju s malo maslinovog ulja i uredno složite punjene paprike.
  6. Ostatak povrtne smjese rasporedite oko paprika u tepsiji.
  7. Prelijte sve s 100 ml povrtnog temeljca (ili vode) i lagano pokapajte po povrću.
  8. Stavite tepsiju u prethodno zagrijanu pećnicu na 250°C i pecite oko 40 minuta, ili dok paprike ne postanu zlatno smeđe i mekane.
  9. Povremeno provjeravajte tepsiju i po potrebi dodajte još malo tekućine ako je potrebno.

Zaključak:

Ovaj recept za punjene paprike s povrćem i maslacem savršen je način za pripremu ukusnog i hranjivog obroka u samo nekoliko koraka. Svaka paprika nudi bogatstvo okusa, a pečena do savršenstva, bit će prava poslastica za vašu obitelj ili goste. Uživajte u jednostavnom obroku punom okusa!

BONUS:

SAVJET IZ VRHUNSKOG RESTORANA: Evo kako OČUVATI KRUH TOPLIM prilikom posluživanja – potreban vam je samo 1 sastojak i MORA BITI VRUĆ.

Zagrijan na ovaj način, kruh može zadržati temperaturu čak trideset minuta.

Tko može odoljeti privlačnosti svježeg, toplog kruha koji se poslužuje uz jelo? Od peciva punjenih sirom i špinatom do beskvasnih pogačica i bageta, kruh je idealan dodatak svakom jelu. Ipak, osim ako ne večerate u restoranu koji spremno nudi topli kruh, vjerojatno će se ohladiti prije nego što završite s obrokom.

Improvizirana podloga za grijanje

Iznenađujuće, riža je učinkovita u zadržavanju topline, zbog čega su je neki pojedinci koristili kao improviziranu podlogu za grijanje. Ne samo da grijaći jastučić od riže pomaže u ublažavanju bolnih ili napetih mišića, već može biti koristan i za održavanje topline kruha na vašem stolu. Toplina i vlaga riže pomažu da vaš kruh ne postane suh.

Uz rižu je neophodna papirnata vrećica. Alternative poput salvete nisu prikladne jer mogu dovesti do prolijevanja. Osim toga, izbjegavajte korištenje plastične vrećice jer će se riža kuhati u mikrovalnoj pećnici.

Nekompliciran proces.

Uzmite papirnatu vrećicu i napunite je rižom. Preporučuju se otprilike dvije šalice, no ako imate veću količinu kruha, slobodno upotrijebite više riže i veću vrećicu. Zatim stavite vrećicu riže u mikrovalnu na nekoliko minuta. Ova će torba poslužiti kao podloga za zagrijavanje dna vaše košarice za kruh. Kako biste zadržali toplinu, pokrijte papirnatu vrećicu krpom ili ubrusom. Nakon toga stavite kruh na vrh i zamotajte vrh košare u krpu kako biste spriječili izlazak topline.

Održava toplinu do 30 minuta.

Sve što trebate je malo riže.

Zbog svoje male veličine i količine zrna, riža učinkovito služi kao grijač. Toplina se provodi izravnim kontaktom, što znači da veća površina omogućuje brži prijenos topline. Nakon samo nekoliko minuta zagrijavanja, jastučić za grijanje riže može zadržati toplinu otprilike trideset minuta, što bi trebalo biti dovoljno da završite svoj obrok.

Što učiniti ako vam nedostaje riže?

Sušeni grah ili kukuruz iz smočnice možete iskoristiti na isti način na koji biste koristili rižu. Jednostavno ih stavite u vrećicu i stavite u mikrovalnu jer učinkovito zadržavaju toplinu. Međutim, važno je napomenuti da grah može imati neugodan miris.

Što učiniti ako nemate mikrovalnu?

Ako mikrovalna pećnica nije dostupna, alternativno možete koristiti tavu od lijevanog željeza, zagrijavajući je u pećnici na niskoj temperaturi. Pazite da ne zapalite stol dok pokušavate održati kruh toplim tako da tavu postavite na podlogu i posložite kruh u nju.