Savršen spoj kokosa i čokolade – Kokos torta sa Eurokremom

Sastojci:

  • 4 jaja

  • 200g šećera

  • 1 kašičica vanilin šećera

  • 100g brašna

  • 100g kokosa

  • 1 prašak za pecivo

  • 200ml mleka

  • 100g otopljenog maslaca

  • 300g Eurokrema

  • 200ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Priprema biskvita: Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svetla i penasta. Dodajte mleko, otopljeni maslac, prašak za pecivo, brašno i kokos, pa sve dobro sjedinite. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

  2. Pečenje biskvita: Pripremite pleh sa papirom za pečenje i prelijte smesu u njega. Pecite biskvit u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Kada biskvit bude pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi.

  3. Priprema fila: U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku i pomešajte je sa Eurokremom. Dobro promešajte dok se sve lepo sjedini i postane kremasto.

  4. Sastavljanje torte: Ohlađeni biskvit podelite na dva dela. Na prvi deo biskvita nanesite fil sa Eurokremom, pa poklopite drugim delom biskvita.

  5. Dekoracija: Ostatak filova možete koristiti da premažete celu tortu, a po želji pospite sa još malo kokosa ili čokoladnim mrvicama za lepši izgled.

  6. Ostavljanje u frižideru: Ostavite tortu u frižideru da se stegne najmanje 2 sata pre nego što je poslužite.

BONUS RECEPT:

Karamel torta sa orasima – Sočna torta koja se topi u ustima

Sastojci:

  • 300g mlevenih oraha

  • 250g šećera

  • 1 šolja pavlake

  • 2 jaja

  • 200g kvasca

Priprema:

  1. Umutite jaja i šećer dok ne postanu penasti.

  2. Dodajte mlevene orahe, pavlaku i sve dobro promešajte.

  3. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.