Savršene kiflice sa Nutellom – Ukusne, mekane i jednostavne za pripremu

Sastojci:

  • 500 g brašna

  • 1 kesica praška za pecivo

  • 200 ml mleka

  • 100 g šećera

  • 100 g maslaca ili margarina

  • 2 jaja

  • 1 kašičica vanilin šećera

  • 1/2 kašičice soli

  • Nutella (ili omiljeni čokoladni namaz) po želji

  • 1 jaje za premazivanje

  • Šećer u prahu za posipanje (opciono)

Priprema:

  1. Priprema testa: U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilu i so. U drugoj činiji umutite jaja, dodajte mleko i otopljeni maslac (ili margarin). Zatim spojite suve i mokre sastojke, pa zamesite glatko testo. Ako je testo previše lepljivo, dodajte još malo brašna, ali pazite da ne preterate.

  2. Oblikovanje kiflica: Testo podelite na 2 dela. Svaki deo razvaljajte u krug debljine oko 5 mm. Zatim isecite krug na 8 delova (kao pizzu). Na širi deo svakog dela stavite malo Nutelle (po želji, možete koristiti više ili manje). Urolajte delove od šireg ka užem kraju, formirajući kiflice.

  3. Pečenje kiflica: Stavite kiflice na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom kako bi dobile lepu zlatno-smeđu boju dok se peku. Pečite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C, oko 15-20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe.

  4. Finalni dodaci: Kada se kiflice ohlade, možete ih posuti šećerom u prahu za dodatni vizuelni efekat i slatkoću.

BONUS RECEPT:

Brzi kremasti puding sa vanilom

Sastojci:

  • 500 ml mleka

  • 2 jaja

  • 100 g šećera

  • 2 kašičice vanilin šećera

  • 2 kašičice brašna

  • 50 g maslaca

Priprema:

  1. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, vanilu i brašno.

  2. U drugoj šerpi zagrejte mleko dok ne počne da ključa.

  3. Polako sipajte mleko u smesu od jaja, stalno mešajući, i vratite sve u šerpu.

  4. Kuvajte na srednje tihoj vatri dok se smesa ne zgusne, a zatim dodajte maslac i dobro promešajte.

  5. Ohladite puding i poslužite sa šlagom ili voćem po izboru.

Ovaj brz i ukusan puding savršen je za ljubitelje vanile i može biti odličan desert nakon obroka!