Postoje torte koje se prave veoma jednostavno i brzo, ali je zato uživanje u njima nemerljivo
Sastojci:
2 pakovanja turskog keksa
5 kesica pudinga od karamele (kesica je od 40 g)
1,700 ml mleka + 400 ml da se umuti šlag
250 g maslaca ili margarina
200 g šećera
300 g šlaga sa ukusom slatke pavlake
500 ml slatke pavlake (za oblaganje torte)
Priprema: Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 – 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi.
Zakuvajte puding koji ste razmutili u mleku. Fil sklonite sa ringle i ostavite da se hladi.
Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom. Umutite i šlag sa 400 ml hladnog mleka.
Filujte: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka.
Ostavite tortu da se stegne pa je poslužite. Prijatno!
Izvor: Serpica
BONUS:
DIVNI KROSANI ILI KIFLICE SA NUTELA KREMOM…Domaći recept sa kojim će vam ispasti fenomenalno
Dok je za kroasane potrebno duže vrijeme pripreme, rezultati su na kraju uvijek isplativi.
POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI:
Potrebni sastojci: 2 šolje mlijeka, 2 kašike jogurta, 1 paketić kvasca, 50 grama šećera, 900 grama brašna, 1 jaje, 2 kašike šećera i 1 kašičica soli. Dodatno: 100 grama Nutelle, 100 grama čokolade, 2 kašike ulja i 250 grama margarina.
KAKO PRIPREMITI KROASAN KIFLE PUNJENE NUTELA KREMOM?
Tijesto: Zagrijati malo mlijeka, pa umiješati kvasac i šećer nakon što ga odvojite. Ostavite da se digne.
U zdjeli pomiješajte prosijano brašno sa mlijekom, jogurtom, jajetom, soli i dodanim kvascem. Umijesite smjesu da dobijete tijesto, a zatim ostavite da odstoji 10 minuta.
Dva puta oblikujte 6 loptica od tijesta.
Margarin rastanjiti i izrendati, podeliti na deset delova i naneti na svaki sloj osim na gornji.
Stavite jednu koru na drugu tako da se formiraju dva snopa od po šest kora. Ostavite ih da se kratko odmore.
Poravnajte tijesto i narežite ga. Oba kraja premazati kremom, pa zarolati u kroasane.
Ostavite ih da odstoje sat vremena, a zatim ih stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C.
Zagrijte čokoladu dok se ne otopi, a zatim dodajte ulje. Dobro sjediniti i preliti preko ohlađenih kroasana.
Ukusni kroasani:
Ja pripremam identičnu smjesu, samo što dodajem dvije pune žlice soli. Za savršenu završnicu predmete obavezno premažem žumanjkom pomiješanim s malo mlijeka, a zatim pospim sezamom ili kuminom. Na ovoj slici tijesto je jednostavno presavijeno kao knjižica.
Evo, spakirala sam ih s vitkim hrenovkama i bačkim kobasicama.
Kroasani iz pećnice, savršeni za proslave dječjih rođendana.