SLADOLED DESERT KOJI JE ODUŠEVIO SVE MOJE GOSTE: Zbog ovoga mi budale od gostiju dolaze svaki dan!

Sastojci:

500 g mlevenog keksa
20 korneta za sladoled
200 g čokolade za kuvanje
150 g žele bombona
1 margarin
250 g šećera u prahu
150 g prženih lešnika
2 kašičice ulja

PRIPREMA:

Žele bombone iseći na kockice, a lešnike samleti što krupnije.
U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati.
U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom.

Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.

Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.

BONUS:

Evo jednog recepta za brze čokoladne muffine koji su sočni, jednostavni za pripremu i idealni za sve ljubitelje čokolade.

Sastojci:

200 g brašna

50 g kakaa u prahu

1 prašak za pecivo

1/2 čajne žličice sode bikarbone

150 g šećera

1 prstohvat soli

2 jaja

250 ml mlijeka

100 ml biljnog ulja

1 žličica vanilin šećera

100 g čokolade u komadićima (po izboru)

Priprema:

Priprema sušnih sastojaka:
U velikoj zdjeli, pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so.

Priprema mokrih sastojaka:
U drugoj zdjeli, umutite jaja sa mlijekom, biljnim uljem i vanilin šećerom.

Spajanje mokrih i suhih sastojaka:
Postepeno dodajte mokre sastojke u suhe i dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pazite da ne miješate previše da ne biste prekomjerno razvili gluten.

Dodavanje čokolade:
Na kraju, u smjesu dodajte komadiće čokolade i nježno umiješajte.

Pečenje:
Napunite kalupe za muffine do 2/3 visine. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok čačkalica koja je ubačena u sredinu muffina ne izađe čista.

Hlađenje:
Ostavite muffine da se ohlade nekoliko minuta u kalupu, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Savjet:

Ako želite još bogatiji okus, možete dodati komadiće oraha, lješnjaka ili čak sušenog voća u smjesu. Muffini će biti mekani i sočni, idealni za brzi užitak uz kafu ili čaj!