Sastojci:
500 g mlevenog keksa
20 korneta za sladoled
200 g čokolade za kuvanje
150 g žele bombona
1 margarin
250 g šećera u prahu
150 g prženih lešnika
2 kašičice ulja
PRIPREMA:
Žele bombone iseći na kockice, a lešnike samleti što krupnije.
U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati.
U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom.
Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.
Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.
BONUS:
Evo jednog recepta za brze čokoladne muffine koji su sočni, jednostavni za pripremu i idealni za sve ljubitelje čokolade.
Sastojci:
200 g brašna
50 g kakaa u prahu
1 prašak za pecivo
1/2 čajne žličice sode bikarbone
150 g šećera
1 prstohvat soli
2 jaja
250 ml mlijeka
100 ml biljnog ulja
1 žličica vanilin šećera
100 g čokolade u komadićima (po izboru)
Priprema:
Priprema sušnih sastojaka:
U velikoj zdjeli, pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so.
Priprema mokrih sastojaka:
U drugoj zdjeli, umutite jaja sa mlijekom, biljnim uljem i vanilin šećerom.
Spajanje mokrih i suhih sastojaka:
Postepeno dodajte mokre sastojke u suhe i dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pazite da ne miješate previše da ne biste prekomjerno razvili gluten.
Dodavanje čokolade:
Na kraju, u smjesu dodajte komadiće čokolade i nježno umiješajte.
Pečenje:
Napunite kalupe za muffine do 2/3 visine. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok čačkalica koja je ubačena u sredinu muffina ne izađe čista.
Hlađenje:
Ostavite muffine da se ohlade nekoliko minuta u kalupu, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Savjet:
Ako želite još bogatiji okus, možete dodati komadiće oraha, lješnjaka ili čak sušenog voća u smjesu. Muffini će biti mekani i sočni, idealni za brzi užitak uz kafu ili čaj!