Ovaj rolat je stvarno ukusan i jednostavan za pripremu, a bogatstvo ukusa će sigurno oduševiti sve koji ga probaju. Evo kako ga pravim:
Sastojci:
- 10 tankih kora za pitu
- 200 g bilo koje salame ili pečenice (možete koristiti i dimljenu, ako volite jači ukus)
- 200 g kačkavalja, naribanog
- So po ukusu
- 4 jaja
- 180 ml pavlake
- 180 ml jogurta
- 120 ml ulja
- 100 g sitnog sira (može biti bilo koji sir, ja obično koristim komadić svežeg sira)
Priprema:
-
Prvo, na radnoj površini rasporedite kore za pitu. Ako su kore velike, možete ih preseći na pola da vam bude lakše formirati rolat.
-
U činiji pomešajte jaja, pavlaku, jogurt, ulje i so. Dobro umutite sve dok ne dobijete homogenu smesu.
-
Na svaku koru stavite malo smese, pa preko toga stavite po nekoliko listova salame i malo naribanog kačkavalja. Na kraju, pospite malo sitnog sira po celoj površini.
-
Zatim, pažljivo uvijate kore u rolat, pazeći da se svi sastojci lepo rasporede i da rolat bude čvrst.
-
Stavite rolate na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte ostatkom smese koju ste pripremili sa jajima, pavlakom i jogurtom.
-
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu lepo zlatno smeđi i hrskavi.
Ovaj rolat je savršen za užinu, kao predjelo, ili čak kao glavno jelo uz neku laganu salatu. Uvek se brzo pojede, jer je stvarno ukusan!