TORTA BEZ PEČENJA: Spremna za 20 minuta, a ukus joj je nevjerovatan

Evo recepta za popularnu pijesak tortu:

Sastojci:

200 g kisele pavlake

200 g mlevenog keksa (Digestive ili neki drugi po vašem izboru)

150 g prah šećera

100 g margarina ili putera

100 g oraha (mogu i lešnici, po želji)

100 g čokolade za kuvanje

2 kašičice instant kvasca

Priprema:

1. Priprema fila: U velikoj posudi pomešajte 200 g mlevenog keksa, 200 g kisele pavlake, 150 g prah šećera, 100 g otopljenog margarina (ili putera), 100 g sitno iseckanih oraha i 2 kašičice instant kvasca. Dobro promešajte da se sve sjedini.

2. Priprema korica: Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, a zatim je dodajte u smesu sa keksom i pavlakom. Promešajte sve sastojke.

3. Formiranje torte: Uzmite kalup za tortu ili neku dublju posudu i obložite je plastičnom folijom ili papirom za pečenje. Stavite smesu u kalup, ravnomerno je rasporedite i pritisnite kako bi se lepo stisnula.

4. Hlađenje: Stavite tortu u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći) kako bi se dobro stegnula.

5. Serviranje: Pre nego što je poslužite, možete je posuti sa malo prah šećera ili čak otopljenom čokoladom. Služite je hladnu.

Ova torta je kremasta, ukusan je spoj kvasnog keksa, oraha i čokolade. Uživajte!

BONUS RECEPT:

Uz samo 1 jaje i 1 jabuku, ovaj desert možete pripremiti za samo 5 minuta! Izuzetno je ukusna i brzo će nestati!

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo ovaj divan recept za muffine prožete okusom jabuke i vanilije. Ovi šarmantni muffini imaju vlažnu i ukusnu teksturu, što ih čini savršenom opcijom za brzi doručak ili slatki međuobrok tijekom dana.

Očaravajuća kombinacija jabuke, jogurta od vanilije i natruhe cimeta daje iznimno ugodan doživljaj. Istražimo recept i bacimo se na pripremu ovih izvrsnih poslastica.

POTREBNI SASTOJCI:

Za pripremu ovog divnog soka od jabuke potrebni su vam sljedeći sastojci: jedna jabuka, sok od pola limuna, jedno jaje, 75 grama šećera u prahu, 8 grama vanilin šećera, prstohvat soli, 60 mililitara biljnog ulja, 125 grama jogurta od vanile, 140 grama brašna, 7 grama praška za pecivo, jedan žličica smeđeg šećera, malo cimeta za ukrašavanje, džem od marelica za glazuru i prženi bademi za preljev.

PRIPREMA:

1. Pripremite jabuku:

Za početak provjerite je li pećnica prethodno zagrijana na temperaturu od 180°C (350°F). Zatim pripremite kalup za muffine tako da ga obložite kalupima za muffine.

Započnite uklanjanjem jezgre i guljenjem jabuke, pazeći da je nasjeckana na fine komade. Da ne porumene, svježe nasjeckane jabuke lagano poškropite sokom iscijeđenim iz pola limuna.
Korak 2: Nastavite s pripremom tijesta.

U posudi za miješanje umutite jaje da se tekući sastojci sjedine. Umiješajte granulirani šećer, vanilin šećer i malu količinu soli. Temeljito promiješajte kako biste osigurali jednoličnu smjesu.

Pomiješajte biljno ulje i jogurt od vanilije, pazite da se smjesa dobro sjedini. U posebnu zdjelu prosijte zajedno brašno i prašak za pecivo. Postupno dodajte suhe sastojke u mokru smjesu, pazeći da izbjegnete pretjerano miješanje.
Pažljivo uklopivši u tijesto umiješajte jabuke, nakon čega nastavite s pečenjem muffina.

Započnite s pripremom kalupa za muffine, napunite ih do dvije trećine tijestom. Zatim pomiješajte cimet s 1 žličicom smeđeg šećera i obilato pospite ovu divnu smjesu po vrhu svakog muffina.
Korak 4: Finalizacija: Premjestite tijesto za muffine u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče otprilike 25 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu muffina ne izađe čista, bez ikakvog slijepljenog tijesta.

Kako biste postigli sjajni završetak, nanesite delikatan sloj pekmeza od marelice na vrhove muffina odmah nakon što ih izvadite iz pećnice i ostavite da se kratko ohlade.

Poboljšajte i teksturu i okus uključivanjem prženih badema kao divnog poboljšanja. Preporučljivo je koristiti ove hrskave i aromatične orašaste plodove kao ukras kako biste pružili dodatni sloj užitka.

Uživajte u ovim šarmantnim muffinima dok su topli ili na ugodnoj sobnoj temperaturi. Uparite ih sa šalicom kuhanog čaja ili kave za izvrsnu kombinaciju. Poboljšajte doživljaj dodavanjem malo tučenog vrhnja ili obilnom kuglicom kremastog sladoleda od vanilije, pretvarajući ih u prekrasan slatki užitak.