Za one koji vole čokoladne deserte, pripremite se da će vas očarati divnom ledenom tortom koja čeka. Ova šarmantna kreacija, koja zahtijeva samo četiri sastojka i skromnu količinu vremena, ima potencijal poboljšati vaše iskustvo objedovanja.
Svaki slatki zalogaj će se neprimjetno otopiti, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve koji sudjeluju. Budite uvjereni da uspjeh u repliciranju ovog gastronomskog užitka može svatko postići. Osim toga, njegova okrepljujuća kvaliteta čini ga idealnim izborom za uživanje u toplom vremenu.
POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:
Ukupno je potrebno 270 grama tamne čokolade, 500 grama krem sira, 100 grama mliječne čokolade i 30 grama prženih badema.
Kakav je postupak pripreme čokoladne torte?
Započnite postupak topljenjem tamne čokolade na pari. Nakon toga otopljenu čokoladu umiješajte u kremu od sira štapnim ili običnim mikserom.
Započnite s pripremom kalupa tako da rubove i dno namažete blagim uljem, a zatim ga obložite papirom za pečenje. Zatim smjesu čokolade i krem sira ulijte u kalup, pazeći da površina bude ravna. Na kraju kalup stavite u hladnjak na 2 sata.
Mliječnu čokoladu otopite na pari i u smjesu umiješajte nasjeckane bademe. Izvadite tortu iz kalupa i obilato nanesite smjesu čokolade i badema na površinu.
Ponovno stavite tortu u hladnjak na 5 do 10 minuta kako bi se dobro stvrdnula.