Torta sa Piškotama bez kuvanja fila i bez pečenja: Između keksa je krem podeljen nutelom – Svaki zalogaj se topi

Sastojci:

300 g piškota

300 ml mleka

Za fil:

500 g slatke pavlake

500 ml mleka

200 g šećera u prahu

80 g pudinga od vanile (bez kuvanja)

100 g nutele

Priprema:

Umočite piškote u mleko i poređajte u kalup. Pomešajte slatku pavlaku, mleko, šećer u prahu i puding od vanile, pa umutite.

Sipajte polovinu fila preko keksa i stavite u frižider na sat vremena. Preko sipajte nutelu koju ste malo istopili. Sipajte drugu polovinu fila i poravnajte. Poređajte presotali keks preko.

Izvor: deltaportal.info

BONUS RECEPT:

Slani krekeri i slani kolačići! Ne sadrže ni jaja ni maslac!

Ovi prekrasni domaći slani krekeri, u kombinaciji s macinom i sirom, stvaraju ugodan zalogaj koji je hrskav i ukusan. Savršene kao nadopuna raznim umacima i sirevima ili jednostavno začinjene same po sebi, izrađene su od osnovnih sastojaka i zahtijevaju minimalnu pripremu. Sigurno je da će ovi krekeri postati omiljena namirnica u vašoj kuhinji.

POTREBNI SASTOJCI:

Za pripremu smjese pomiješajte 100 ml tople vode, 5 g suhog kvasca, 1 žličicu šećera i otprilike 250 g brašna, što odgovara otprilike 2 šalice.
Potrebna je jedna žličica praška za pecivo, jedna žlica biljnog ulja i jedna do dvije žlice maka. Dodatno, treba dodati 50 do 70 grama ribanog sira, koji može uključivati ​​cheddar, parmezan ili bilo koji tvrdi sir. Dodajte pola žličice soli u tijesto, uz dodatnu sol koju možete posipati po vrhu.

Dodatna mješavina vode i ulja (namijenjena za nanošenje četkom)

Upute za pripremu slanih krekera:

1. Pokrenite kvasac:
U maloj zdjeli pomiješajte suhi kvasac, šećer i mlaku vodu. Lagano promiješajte i ostavite smjesu da odstoji otprilike 5 do 10 minuta ili dok ne postane pjenasta.

2. Napraviti tijesto:
U prostranu zdjelu za miješanje umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Nakon toga dodajte smjesu kvasca zajedno s biljnim uljem u suhe sastojke.
Miješajte sastojke dok tijesto ne počne poprimati oblik. Nakon toga mijesite tijesto na površini posutoj brašnom otprilike 5 minuta ili dok ne dobijete glatku i elastičnu konzistenciju.

3. Ubaciti sir i mak:
Nježno umiješajte mak i naribani sir u tijesto, osiguravajući glatku i ujednačenu smjesu.

4. Razvaljajte tijesto:
Zagrijte pećnicu na temperaturu od 180°C (350°F). Na površini posutoj brašnom razvaljajte tijesto na debljinu od otprilike 1/8 inča.
Upotrijebite kalup za kekse ili nož kako biste oblikovali tijesto u željeni oblik.

5. Pripremite se za proces pečenja:
Narezane krekere slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. U maloj zdjeli pomiješajte jednake dijelove ulja i vode. Ovu smjesu pomoću kista nanesite na vrhove krekera.
Ako želite, možete poboljšati okus krekera dodavanjem male količine soli.

6. Pripremite se uključivanjem u proces pečenja:
Stavite smjesu u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče 20 do 25 minuta, odnosno dok krekeri ne dobiju zlatnosmeđu nijansu i hrskavu teksturu.

7. Ostavite da se ohladi i poslužite:
Ostavite krekere da se temeljito ohlade na rešetki prije posluživanja. Kako biste zadržali njihovu svježinu, stavite ih u hermetički zatvorenu posudu za pohranu.

Preporuke za posluživanje: Obogatite ove krekere kombinirajući ih s omiljenim umacima kao što su guacamole, sirni namaz ili humus. Kako biste napravili elegantno predjelo, poslužite ih uz izbor sireva na pladnju.