TRI SASTOJKA, BEZ PEČENJA: Ove čokoladne kuglice su savršena brza slastica!

Sastojci
350 g kokos
190 ml Zaslađeno kondenzovano mleko
200 g cokolada

PRIPREMA:

Dodajte kokos u veliku staklenu zdjelu.
Dodajte kondenzovano mleko.
Gumenom lopaticom temeljito pomiješajte kondenzirano mlijeko sa kokosom. Trebalo bi da bude takve konzistencije da je lako formirati kuglice.
Upotrijebite kuglicu za sladoled da odmjerite jednake količine mješavine kokosa. Formirajte loptice.

Stavite loptice na tanjir i odmorite.
Postavite dupli kotao tako što ćete posudu otpornu na toplinu staviti na lonac sa blago kipućom vodom. Toplina treba biti smanjena i posuda ne smije dodirivati ​​vodu.
Koristite postavljeni kotao za rastopiti čokoladu.
Žličicom umočite kokosove kuglice u otopljenu čokoladu.
Dodati na pergament papir.
Sve kuglice umočite u čokoladu i stavite na list pergamenta da se osuše.
Ukrasite čokoladnim trakama i kokosovim listićima.

BONUS:

OBLATNE SA BANANICAMA ZA 10 MINUTA NAJLJEPŠI RECEPT KOJI JE NAPISAN ZA OBLATNE

POTREBNI SASTOJCI:

  • 2 lista vafla
  • 8 kremastih banana

Potrebno za fil:

  • 500 g šećera
  • 200 ml vode
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 250 g mljevenog keksa
  • 250 g seckanih oraha

KAKO SE PRIPREMAJU?

U šerpu dodajte vodu i šećer i prokuhajte. Zatim dodajte margarin izrezan na kockice i isjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.

Sklonite posudu sa vatre i umiješajte izmrvljeni keks i sjeckane orahe. Ostavite da se ohladi.

Polovinu pripremljene smjese rasporedite na hrapavu stranu lista vafla. Na vrh stavite kremu od banane, lagano ih utisnite u fil i prekrijte drugom polovinom smese. Na kraju prekrijte drugu oblatnu grubom stranom prema dolje.

Na kraju ga možete premazati čokoladom po želji… Stavite težak predmet na tortu i ostavite je u frižideru preko noći pre nego što je isečete na trake željene veličine.