Trileće sa plazmom i lješnjacima – Savršeno sočna torta koja se topi

Sastojci:

Biskvit:

  • 5 jaja

  • 5 kašika šećera

  • 5 kašika brašna

  • 1 kašičica praška za pecivo

Tri vrste mlijeka (preliv):

  • 200 ml kondenzovanog mlijeka

  • 200 ml slatke pavlake

  • 200 ml običnog mlijeka

Krem:

  • 500 ml slatke pavlake

  • 150 g mljevene Plazme

  • 100 g pečenih, mljevenih lješnjaka

  • 2 kašike šećera u prahu

  • 1 kesica želatina (ili 10 g)

Umuti jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta i svijetla. Dodaj prosijano brašno i prašak za pecivo, pa lagano promiješaj. Sipaj u podmazan ili papirom obložen kalup i peci na 180°C oko 20 minuta, dok ne porumeni.

Kad se biskvit ohladi, viljuškom ga izbockaj i polako prelij sa tri vrste mlijeka. Ostavi da se upije i rashladi.

Za kremu, umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, dodati mljevenu Plazmu i lješnjake, pa umiješati želatin pripremljen po uputstvu. Rasporedi kremu preko biskvita.

Tortu ostavi da se dobro rashladi, najbolje preko noći. Po želji ukrasi dodatnim lješnjacima, čokoladnim prelivom ili Plazmom u prahu.

Savršeno kremasta, a opet s laganim hrskavim tonom – prava poslastica za sve ljubitelje Tri leće!

BONUS:

Tikvice su ukusnije od mesa! Ja ih brzo pripremim i ispadnu hrskavi! Recept traje samo 10 minuta!

Pripremite se za uživanje u ukusnom i zdravom zalogaju s ovim hrskavim pomfritom od tikvica začinjenim parmezanom i mažuranom. Bez obzira trebate li divan prilog ili zadovoljavajuću poslasticu, ovi krumpirići sigurno će impresionirati vaše prijatelje i obitelj. Prijeđimo odmah na ovaj recept koji će se zasigurno svidjeti svima!

Za izradu ovog recepta potrebno je ukupno 25 minuta, što uključuje 15 minuta za pripremu i 10 minuta za kuhanje.

POTREBNI SASTOJCI: Za pripremu ovog jela potrebne su vam 2 tikvice, sol i crni papar po želji, 100 grama ribanog parmezana, po 1 žličica mažurana i paprike, 3 jaja (razmućena), 100 grama krušnih mrvica, 50 gr. brašna i maslinovo ulje za prženje.

Kako se pripremaju ove ukusne tikvice?

Započnite tako da tikvice narežete na trakice nalik na popečke i stavite ih u zdjelu. Dodajte malo soli i ostavite ih da odstoje neko vrijeme kako bi izvukli dodatnu vlagu.
Čistu kuhinjsku krpu ili gazu lagano pritisnite na tikvice kako biste uklonili dodatnu vlagu. Pripremite se za premaz:

U jednoj zdjeli pomiješajte brašno i prezle, au drugoj zdjeli umutite jaja i umiješajte naribani parmezan, mažuran i papriku. Za ravnomjeran premaz započnite uvaljanjem trakica tikvica u mješavinu brašna i krušnih mrvica. Zatim uronite tikvice u smjesu jaja i sira, pazeći da su potpuno obložene.

Za početak pripreme tikvica zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Pržite obložene tikvice otprilike 4-5 minuta, pustite da jedna strana dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
Okrenite tikvice i nastavite ih kuhati na laganoj vatri još 5 minuta dok se potpuno ne skuhaju i dobiju lijepu hrskavu teksturu.

Poslužiti:
Nakon što su tikvice pečene, lagano ih premjestite iz tave na papirnate ručnike da upiju višak ulja. Tada možete uživati ​​u njima toplim i ukusnim na zadovoljstvo srca!

Za ugodan doživljaj umakanja, možda ćete htjeti poslužiti uz marinara umak ili ranč preljev. Kako biste stvorili ispunjen i dobro zaokružen obrok, uparite ih s hrskavom zelenom salatom.