U kineskoj provinciji Guidžou na jako nepristupačnom dijelu u jednoj pećini do koje nema niti puta živi cijelo jedno malo selo, ali sa takvom organizacijom da se jnihov čitav život vrti u pećinskom mraku.
Pećina se nalazi na 1800 metara nadmorske visine a da bi došli do njega morate planinariti čitav sat jer nema drugog načina da se dođe do sela.
- godine kineska vlada je zapečatila pećinu i jude protjerala sa objašnjenjem da u Kini ne žive pećinski ljudi. Selo je imalo čak i svoju školu koju je pohađalo 186 učenika.
Nakon što je ova priča izašla u medije turisti su se zainteresovali za ovo selo a tako i vlada pa su mnogi đaci premješteni u internate, a procjenjuje se da još uvijek u pećini živi oko 100 ljudi.





BONUS:
Ovo je jedini savršeni recept za krekere! Lako i ukusno! Slani krekeri…Recept
Ovi krekeri od mladog luka pružaju predivan okus mladog luka u kombinaciji s ugodnom hrskavošću, što ih čini odličnim i ugodnim izborom međuobroka.
Izrada ovih krekera je jednostavna, a vrlo su zadovoljavajući, bilo da se uživaju sami ili u kombinaciji s umacima. Uključivanje sjemenki sezama dodaje orašasti okus koji poboljšava cjelokupno iskustvo okusa.
POTREBNI SASTOJCI: Za mokre sastojke odvojite 60 g mlijeka, 30 g otopljenog neslanog maslaca i 2 g soli. Za suhe sastojke potrebno vam je 150 g brašna za kolače, 2 g kvasca i 1 g sode bikarbone.
Pribor
Za ovo jelo, sitno narežite 35 grama mladog luka i razmislite o tome da dodate 10 grama sjemenki sezama za dodatni okus.
KAKO SE RADE SLANI KREKERI? Za pripremu tekućih komponenti u posudi pomiješajte 60 g mlijeka, 30 g otopljenog neslanog maslaca i 2 g soli. Temeljito promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke tako što ćete pomiješati 150 g brašna za kolače, 2 g kvasca i 1 g sode bikarbone. Spatulom ih grubo izmiješajte.
Pomiješajte mokre sastojke sa suhim sastojcima da napravite tijesto. Nastavite miješati dok se ne postigne konzistentna smjesa.
Započnite prikupljanjem potrebnih sastojaka za dodatke prehrani. Zatim uzmite 35 g mladog luka, pazeći da koristite samo zeleni dio, i sitno ga nasjeckajte. Osim toga, ako želite, možete dodati 10 g sjemenki sezama.
Lagano mijesite tijesto kratko vrijeme da se umiješaju mladi luk i sezam. Kada je to gotovo, ostavite tijesto da odstoji.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta. Kada ovo razdoblje odmora završi, nastavite s razvaljanjem tijesta.
Započnite postavljanjem tijesta na lim za pečenje nakon što je odmaralo 30 minuta. Da bi se osigurala ravnomjerna debljina, pokrijte tijesto drugim komadom papira za pečenje i lagano pritisnite rukama.
Oklagijom oblikujte tijesto u pravokutnik. Imajte na umu da će rjeđa smjesa dovesti do hrskavijih krekera.
Zamijesite i oblikujte tijesto: Koristite nož za plise kako biste pažljivo zarezali rubove tijesta. Podijelite tijesto: Narežite tijesto na komade odgovarajuće veličine.
Kako se tijesto ne bi dizalo tijekom pečenja, obavezno je svaki komad izbockati vilicom. Nastavite peći krekere.
Započnite zagrijavanjem pećnice na 170°C (338°F). Zatim krekere posložiti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok ne poprime lijepu zlatnosmeđu boju i zadovoljavajuću hrskavost.
Poslužiti
Prije posluživanja važno je pustiti krekere da se potpuno ohlade. Uživajte u prekrasnom iskustvu slanih krekera prožetih ukusnim okusom mladog luka. Ovi krekeri su prilično hrskavi i nude ugodan okus koji će zasigurno zadovoljiti.