Evo kako da sladak kupus bude još ukusniji
Od svježeg kupusa možete da spremate razna jela, kao što su sarme, rolat…, ali i poznato jelo na kašiku – sladak kupus.
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvijek može da bude bolja. Mnoge domaćice u sladak kupus dodaju meso i flekice, iako postoje 2 sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.
U pitanju su senf i sirće.
Senf
U sladak kupus pred kraj kuvanja dodajte 1-2 kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.
Sirće
Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuvaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje poslije pola sata i to samo jedna kašika.
BONUS:
Ovaj tradicionalni recept za palačinke je zaista jednostavan i brz, a daje savršene palačinke koje će svi obožavati! Savršene su za doručak, užinu ili desert, a možete ih puniti po svom ukusu. Evo recepta:
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 kašičice šećera
- 200 ml mleka
- 1 + ¼ šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice vanilin šećera
- Ulje za pečenje
Priprema:
- Umutiti jaja i šećer: U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane penušava i svetla.
- Dodajte mokre sastojke: U smesu dodajte mleko i dobro sjedinite.
- Dodajte prašak za pecivo i brašno: U smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Mutite dok ne dobijete glatko testo, bez grudvica.
- Zagrejte tiganj: U velikom tiganju zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri.
- Pečenje palačinki: Sipajte 1 kašiku testa u tiganj, ravnomerno je rasporedite. Čekajte da se na površini počnu stvarati mehurići, a kada počnu da pucaju, okrenite palačinku na drugu stranu. Pecite je dok obe strane ne postanu zlatno-smeđe.
- Serviranje: Kada su palačinke gotove, stavite ih na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom testa.
Saveti:
- Možete ih poslužiti sa medom, džemom, svežim voćem, čokoladom ili po želji.
- Ako želite tanje palačinke, možete dodati još malo mleka u smesu.
- Pazite da tiganj nije previše vruć, jer će se palačinke brzo prepeći spolja, a unutra ostati sirove.
Uživajte u sočnim i mekanim palačinkama!