Uklonite podočnjake s prirodnim lijekovima

Podočnjaci ili tamni krugovi oko očiju jasan su znak umora, stresa i iscrpljenosti. Također čine da vaše lice izgleda starije, zbog čega pokušavate prekriti ovaj dio oka šminkom ili na neki način ukloniti podočnjake kada primijetite njihovo prisustvo. Međutim, korištenje korektora nije jedino rješenje. Postoje prirodne metode koje su vrlo učinkovite za uklanjanje podočnjaka i poboljšanje izgleda ovog važnog dijela lica. U nastavku su neki vrlo učinkoviti kućni lijekovi koje možete koristiti za uklanjanje podočnjaka. Također će vam pomoći da izgledate manje umorno i osvježeno.

Krompiri za podočnjake

Krompir je vrlo popularan prirodni lijek za liječenje i uklanjanje podočnjaka. Za pripremu ovog lijeka, narežite sirovi krompir na kolutove. Zatim stavite kolutove u hladnjak na sat vremena, a zatim ih stavite na oči. Zatvorite oči i provjerite da kolutovi krompira potpuno prekrivaju podočnjake. Ostavite ih da djeluju petnaest minuta. Ovaj tretman će pomoći da se ovi neugodni krugovi gotovo potpuno povuku.

Krastavac za tamne krugove oko očiju

Krastavci su još jedan kućni lijek koji snažno preporučujemo za uklanjanje podočnjaka. Za ovaj tretman s krastavcem, narežite krastavac kao i za tretman s krumpirom. Kolutovi trebaju biti hladni. Zatim ih stavite na oči 25 minuta. Možete tijekom tog vremena malo odspavati, što će ovaj lijek učiniti još učinkovitijim. Krastavci su vrlo učinkoviti u uklanjanju podočnjaka jer imaju snažna protuupalna svojstva.

Kašike i hladna voda za uklanjanje podočnjaka

Za ovaj kućni lijek, uzmite ledeno hladnu čašu vode i četiri kašike te ih stavite u vodu na nekoliko minuta. Izvadite dvije kašike i odmah ih stavite na oči.Držite druge dvije kašike u vodi u međuvremenu, a zatim zamijenite kada se prve dvije zagriju. Nastavite to raditi otprilike 20 minuta. Upala će brzo nestati jer hladna voda pomaže proširiti krvne žile.

Zeleni čaj za podočnjake

Pripremite dvije šolje zelenog čaja. Kada vrećice budu sobne temperature, stavite ih na oči 15 minuta. Ljekovita svojstva zelenog čaja pomoći će brzom nestanku podočnjaka.

Vitamin E za uklanjanje podočnjaka

Za ovaj tretman, stavite nekoliko kapi ulja vitamina E u zdjelu s hladnom vodom. Dobro promiješajte. Zatim namočite vatu u ovu smjesu i stavite je na oči oko 20 minuta.

Odmah ćete primijetiti promjenu koju uzrokuje na vašoj koži jer, osim što smanjuje upalu i uklanja podočnjake, njeguje i čini kožu mnogo glađom.